Batman

De noodmelding kwam van een hoog gebouw; er was iemand in serieuze nood! Dit was voor Batman het sein om in actie te komen. Geen tijd om te verkleden dit keer. Niemand zou hem trouwens kunnen zien, want het was donker. Er was geen tijd te verliezen, hier moest iemand gered worden! Batman, alias Stan, klom vliegensvlug naar de top van het hoge gebouw. Hup, hup, hup! hij had het al 1000 keer gedaan, dit was een té koud kunstje. Maar oh wee, hier ging iets mis.... Batman was Stan en in de hoedanigheid van Stan ging het niet zo superheldhaftig als in zijn fantasie als Batman! Een kleine inschattingsfout, een sonarstoring, een misstap, een losse hand, een gladde wand, het ging te snel om het daarna nog te kunnen analyseren. Een harde klap en daar lag onze kleine superheld van drie jaar oud: Stan versus Batman of Batman alias Stan. 

De superheld was geveld en was nu zelf in serieuze nood. Een scheur in de lip, een losse tand, een enorme bult op het hoofd, een volledig dicht oog, bloeduitstortingen en een hersenschudding waren het resultaat van een heldhaftige reddingspoging van onze Batman om de strijd aan te gaan met King Kong op de top van het hoogste gebouw in zijn slaapkamer: de nok van zijn bed.

Het kunstje was wel 100 keer goed gegaan, maar ongelukjes zitten behalve in kleine hoekjes ook op klauterbedden waar kleine klauteraapjes of superhelden ook weleens de fout ingaan. Risicovol spelen kan risico's met zich meebrengen, maar maakt je ook sterker en zelfverzekerder.

Na een aantal keren te hebben overgegeven (eigen diagnose: hersenschudding) een bezoekje aan de tandarts ( diagnose: losse tand groeit mogelijk weer vast en kan verkleuren) en een bezoek aan de huisartsenpost ( diagnose: inderdaad hersenschudding, advies: rust, geen schermen, geen school of prikkelingen anderzijds) wilde onze held de sprong vanaf de bank alweer proberen. Helden kunnen alles.

De uitdaging ligt nu bij ouders om hem een week lang rustig zien te houden, zodat Batman straks weer volledig hersteld aan het werk kan. Sterkte papa en mama, beterschap Stan!