Hormonen

Hormonen. Ik heb er al eerder een blogje aan gewijd. Of eerder aan het gebrek van bepaalde hormonen. Dat zorgt voor gekke dingen, ja.  

Maar nu even niet over de hormoonellende van vrouwen op leeftijd waarover nog steeds weinig gesproken wordt. En ook niet over de toegevoegde hormoonzooi in de sportbranche waarin ik verkeer. Nee, al heeft dit wel vergelijkbare aspecten zoals het groeien van het lichaam, eigenlijk twee lichamen, of als je geluk hebt drie lichamen. 

Zwangerschapshormoon

Ja, ik heb het over zwangerschap, en de rare zaken die dat in je lichaam teweeg brengt.  Als ik even heel diep graaf in mijn eigen zwangere verleden dan is het eerste teken dat er iets geks gaande was( buiten de bolle borsten die opeens ontstaan; jippie!)  de geur van alles. Geuren versterken opeens en kunnen je kotsmisselijk maken. Nou was ik in die tijd al vegan, maar de lucht van het braden van vlees vond ik opeens echt afschuwelijk. En je smaak verandert ook opeens. Als koffie vroeger gewoon goed te drinken was, was het toen ik zwanger was niet te lurken!

 

In mijn zwangere tijd was ik niet bijster sportief. Ik fietste wat en liep een paar metertjes, maar hard kon je het niet noemen. Fietsen bleef ik wel tot het laatst doen; ik reed bij wijze van spreke zo de verloskamer binnen. Maar zo gek als mijn zwangere dochter en mijn zwangere schoondochter het maken...

 

Yvonne( met Max) bleef boksen tot ze uiteindelijk geen tegenstander meer vond die met haar wilde sparren, omdat het dan twee tegen één was.  Yvonne ( met Tess) was nog actief in het krachthonk  in de weer en deed oefeningen die sommige niet-zwangeren gewoon te zwaar vonden.

En dan heb je Marcella ( met...?) die nog met gemak de handstand uitvoert. Baby's liggen toch ondersteboven? Nou, soms staan ze dus even gewoon rechtop, als mama op haar kop staat. 

Ja, joh, hormonen, he.