BBB-er

Iemand zei het laatst: je wordt al aardig bekend.

Ik heb inderdaad al heel wat tv en radioprogramma's gedaan, ik heb in heel veel bladen en kranten een plaatsje gehad, ben in live-uitzendingen geweest, zelfs vanuit Las Vegas heb ik verslag van mijn wedstrijd mogen doen. Ik verscheen zelfs op de poster van de Natural Olympia in Las Vegas 2020. En het had allemaal met hetzelfde onderwerp te maken: bodybuilding. En dan bodybuilding op latere leeftijd, dat maakt het bijzonder voor de programmamakers. En soms komt daar dan nog bij dat ik kleuterjuf ben en oma. En toen ik ziek werd en er een boek over schreef werd ik ineens heel interessant. Succesvol in de sport, ziek, boek, en weer door. Dat werd het nieuwe item.

 

Een Bekende BodyBuilder dus. En zo langzamerhand heb ik al aardig wat fans verzameld. Fans die zeggen dat ik ze inspireer en motiveer, die zeggen dat ze door mij zijn gaan sporten en zelfs wedstrijden zijn gaan doen. En niet alleen in Nederland, ze zitten overal, van Australië tot Amerika, van Argentinië tot Scandinavië. Geweldig is dat! En ik snap er nog steeds niks van, haha.

Ik ben gewoon een late starter die slim aan wedstrijden is gaan doen, in haar eigen leeftijdsklasse, bij een bond die dit honoreert en die staat voor een natuurlijke sport zonder hulpmiddelen.  En toevallig werd ik daar succesvol in en won ik prijzen. En over dat ene jaar, 2019 gaat het nog steeds. Het kampioensjaar. Wanneer je tweede of derde wordt ben je zo vergeten, maar de eerste plek, daar gaat het om, die vergeet niemand. Dat is de trekker.

Zo waren er laatst vijf mensen bij mij over de vloer om opnamen te maken voor het  programma AD Play , De mensen van ....dames in de bodybuilding. En ik was er een van. 

Om half tien in de ochtend waren we aanwezig om eerst opnamen in de sportschool te maken samen met Nikita de Visser, toevallig een oud-leerlinge van mij. Elke van den Berg kon vanwege ziekte niet aanwezig zijn. Wij drietjes doen aan wedstrijdbodybuilding in alle drie een andere klasse en dus niet met elkaar te vergelijken. Nikita is zich aan het voorbereiden op een wedstrijd; ik zit in mijn bulk en dus off-season. Maar we hebben laten zien hoe we trainen, hoe we poseren en verteld over onze verschillen in voorbereiding op een wedstrijd en de verschillen in de shape die we tonen op het podium. Zij volgens de "oude" methode uit de vroegere bodybuilding en ik op de Bell-manier, wat voorbereiden plots veel leuker en relaxter maakt. Een manier die ik iedere bodybuilder zou willen aanraden. Ik doe het op de natuurlijke manier, en ben lid van een bond die pleit voor natuurlijk bouwen en dopingcontroles uitvoert.  Het is een onderwerp wat telkens weer naar boven komt bij elk interview.  Het speelt in elke sport, maar bij bodybuilding kleeft er iets naars aan. Het gebruik van de verboden middelen heeft een positief effect op je buitenkant, maar sloopt het lichaam van binnen.  Het kwam weer aan de orde tijdens de opnamen. 

Later die dag ging de hele crew naar mijn huis waar de opnamen zich aan de eettafel en in mijn kleine home'-gym verder voltrokken. Om kwart voor vijf in de middag vertrok iedereen. Zo'n zeven uur werk met meer dan weet-ik-veel-hoeveel uur aan filmmateriaal waar dan slechts vijf minuten film uit gedistilleerd moet worden.  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat en hoop dat ik geen gekke dingen gezegd of gedaan heb. 

Okay, wie volgt? Ik heb Jinek nog niet gehad, en Women's Health, Flair.....

Het filmpje komt online te staan op AD. nl en is straks voor iedereen te bekijken.