Road to Olympia, deel 8

Zes weken

Nog maar 6 weken te gaan en af en toe begint het te kriebelen. Er moet nog zoveel in orde gemaakt worden. Wat dacht je van inschrijven voor de wedstrijd? Een niet onbelangrijk onderdeel van de wedstrijd als je tenminste mee wilt doen. Ik heb lang geleden een account aangemaakt met een wachtwoord. Jawel, en laat ik daar nou al een paar dagen niet op kunnen komen. Dat maakt het inschrijven een beetje lastig natuurlijk.

Mijn bikini, die helemaal in Rusland gefabriceerd wordt, heeft vertraging. Vanwege de drukte. Okee, als die drukte dan maar wel op tijd weggewerkt wordt.

Het hotel waar de wedstrijd zal plaatsvinden en waar we ( verplicht) zullen verblijven moet nog geboekt worden.

Hulpmiddelen

Daar is zo'n herfstvakantie straks dan weer goed voor: tandarts, nagelstyliste, KNO arts, steunkousen en sportsetje aanschaffen. Huh? Wat komt daar nou allemaal voorbij? De steunkousen zullen jullie wel het eerste zijn opgevallen. Ja, naast het corset is daar nu de steunkous, tadaaa!! Corset, oftewel de waisttrainer draag ik nu tijdens en na de training om mijn middel zo smal mogelijk te krijgen. Drie keer op je hand blazen en het effect is weg, dacht ik, maar er gaan toch echt een paar centimeters af zodat het gewenste zandlopereffect verschijnt.

Tja , de steunkousen, compressiekousen noemen ze het ook wel, worden veel door sporters gedragen en werken preventief tegen spataderen en vocht in de benen. Bij lange vluchten  werken ze doeltreffend en dan heten het opeens reiskousen en zijn ze verkrijgbaar in leuke printjes en kleuren.

Operatie

En dan mijn afspraak met de KNO arts. Een paar weken geleden ben ik voor een second opinion naar een andere KNO arts gegaan in verband met mijn oorproblemen. Deze arts schrok toen hij een kijkje in mijn oor nam. Niet vanwege niet gewassen oren, maar vanwege een in mijn ogen onduidelijk maanlandschap wat mijn binnenoor voorstelde. Als je niet beter weet zit je er gewoon geÏnteresseerd naar te kijken. Bijzonder, hoor, prachtig hoe je zo'n foto kunt maken, grappig. Maar het is helemaal niet grappig of mooi, want er mankeert zoveel aan dat een operatie onvermijdelijk is. Je snapt dat als dat meteen uitgevoerd zou worden dat ik een lange vlucht wel op mijn buik kan schrijven. Eerst het Olympia avontuur en dan de operatiekamer wordt de volgorde, maar de afspraken moeten wel alvast gemaakt worden. Ik wil er eigenlijk niet aan denken.

 

Media-aandacht

Na het artikel in Dordtse uitgave van het Algemeen Dagblad kreeg TV Rijnmond ook lucht van mijn wedstrijdplannen en stond er een cameraman in de sportschool. De minireportage was erg leuk en heeft veel mensen bereikt en veel leuke reacties opgeleverd. Dat kwam weer op het bordje van een online reporter van de landelijke uitgave van het Algemeen Dagblad en binnenkort komen zij op bezoek bij de Ringer Sportplaza voor opnamen en een interview.

Ik kan er alleen maar om lachen, zo bijzonder is dit allemaal niet, maar ja voor de sport is het wel leuk natuurlijk.

Kuilen en bulten

De trainingen gaan nog steeds lekker, dieet ( mijn voeding dus eigenlijk gewoon) gaat prima, coaches zijn tevreden, dus wie ben ik om dan weer te gaan zeuren dat het nog niks voorstelt. De twee bulten onderaan mijn rug zijn iets gegroeid, zodanig dat ik twee keer uit een ( nieuwe) broek gescheurd ben. "De juf heeft dikke billen" heb ik weer horen zeggen, maar een groter compliment kan je mij niet geven, dus zeg maar, hoor. En het kuiltje in mijn borstbeen is weer zichtbaar; een teken dat het met het vetpercentage goed gaat. 

Wordt vervolgd!