Maagd

Binnenkort wordt er een nieuwe Maagd geboren in deze familie  . 

" Wat? Weet jij dan wat het geslacht is van deze nieuwe baby?" , denk je zeker. Nee, joh, deze baby zal als sterrenbeeld het teken maagd dragen, tenzij deze baby van plan is om lekker lang te blijven zitten, maar daar gaan we nu niet van uit .Het is een teken in de dierenriem en zowel meisjes als jongens kunnen dus Maagd zijn.  

 

"Het zal een verlegen kindje zijn, rustig en wat stil .( Mama kan nu alleen  niet slapen van die kleine draaitol in haar buik) Dit kind zal op jonge leeftijd kieskeurig zijn wat betreft voeding( dat belooft wat) Wanneer zijn ouders eenmaal door hebben wat hij fijn vindt zal dit geen veeleisend kind zijn( komt de gebruiksaanwijzing tegelijk met de placenta mee?) Het helpt graag en doet wat hem gevraagd wordt ( jippie!!! daar gaan we voor) Naarmate hij ouder wordt, wordt zijn intelligentie en aandacht voor detail steeds duidelijker ( ja, het gaat om de details, hoor)Ze zijn vaak goed in het verbergen van hun emoties om de ander maar niet te storen( ach, kindje, je mag straks best huilen, hoor) Een Maagd-kind streeft naar perfectie( oef, een stresskuiken dus)".

Ik verzin dit niet zelf natuurlijk. 

Je kan deze eigenschappen van de Maagd gewoon opzoeken . Ik vind het wel heel grappig om te lezen. Ik ben geen Maagd-kind meer, maar een Maagd-volwassene en ik kan me toch nog steeds herkennen in deze eigenschappen. Ik denk dat het zeker klopte toen ik nog klein was. Als het straks bij deze baby echt zo klopt als bij mij dan ga ik dit kindje heel goed begrijpen. Wij Maagden hebben  geen woorden nodig.

Maar komt de baby "over tijd', dan mogen papa en mama in hun handjes wrijven, want Weegschaalkinderen zijn makkelijke , lieve kindjes.

Dit alles lezende werd ik stiknieuwsgierig welke eigenschappen passen bij het Boogschutterkind wat Max is. Klopt dit ook zo treffend als bij mij toen ik kind was?

 

" Boogschutterkinderen zijn erg beweeglijk en enthousiast in hun doen en laten. Ze willen eropuit, de wijde wereld in, of het nou in de tuin, in de buurt of in een schuur is,  het zijn echte buitenkinderen. Ze zitten boordevol energie en moeten bewegen. Hij houdt van experimenteren en uitdagen. kleine Boogschutters zijn steeds op verkenning uit,  en hebben ouders nodig die grenzen stellen." 

Warempel, of ze Max volgens deze kenmerken gemaakt hebben. En papa, een dag na Max jarig, herken je jezelf hierin?

 

Nou baby'tje, het maakt niet uit, hoor, Maagd of Weegschaal, het is allemaal prima. En met onze kleine Boogschutter zijn we ook dolgelukkig.