Een nieuw jaar

Het is de laatste dag van het jaar en dan stroomt de sociale media over van terugblikken en goede wensen. Er is echt geen beginnen aan om iedereen weer terug te wensen wat zij je wensen. Wat was een kaart dan toch makkelijk.

En wat zijn ze creatief en origineel met hun teksten. Waar halen ze het allemaal vandaan? Hoe eenvoudig en effectief was de tekst vroeger op een kerstkaart. Gewoon: Fijne feestdagen! of Prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar. Voorbedrukt, maar de lading dekkend. 

De laatste dag dus. Tijd voor een terugblik en een wens. Op deze foto's blik ik terug en zie je de huidige situatie. Je ziet dat het net als met de bitcoin is gegaan. Alleen zegt geld op een rekening mij niets, behalve dat het makkelijk is en fijn dat er geen  deurwaarder op je stoep staat, maar het gevoel wat je hebt als je het idee hebt dat je kinderen gelukkig zijn is van zoveel waarde, daar kan geen goudstaaf of bitcoin tegenop.

 

In dit jaar is veel gebeurd en jullie hebben er ook aan geroken, als je trouw hebt meegelezen. Zo niet, dan kan je nog vlug alles in chronologische volgorde lezen wat voor simpele belevenissen mijn leven voor mij leuk hebben gemaakt. Maar  plaatjes spreken voor zich en zeggen meer dan alle zinnen die ik heb gefabriceerd.De pot met briefjes is vol. Het afgelopen jaar heb ik alle leuke dingen op een briefje geschreven. Het zijn er heel veel geworden. Morgen, op 1 januari, ga ik de pot leegmaken voor het komende jaar. 

Tijd voor een wens.

Tijd voor een cliché, want ik wens niemand een rotjaar toe met weinig geluk, veel stress en chronische griep.

 

En op mijn wens hoef je niet te reageren . Want heb je dat nou ook, dat je het gevoel hebt dat mensen je wel drie keer een heel mooi nieuw jaar hebben gewenst en dat je de kluts een beetje kwijt bent wie je een insgelijks hebt teruggestuurd, compleet met duim of kus in emoji-taal. Je blijft op die manier bezig; nog maar een keer, want je wilt niemand vergeten.

Ik wens dat mijn vier kinderen gelukkig met hun geliefde blijven. Dat ze mooie ervaringen opdoen. Al is het in Spanje, Griekenland , China , Giessenburg, Dordrecht of Dubbeldam  Dat we dit komende jaar elkaar gaan zien in goede gezondheid. Dat we nog meer van de jongste telg in de familie gaan genieten. Laten we daar vanavond op proosten. Hier in Nederland en in Frankrijk op een berg in de buurt van Marseille.

Proost! ??

Ik hoop dat ik voor 2018 een grotere pot nodig heb.