Mini muziek

Ik mocht laatst aanwezig zijn bij de laatste en afsluitende les van Max's muziekcursus. Een soort van uitvoering door de ukkies, dus. Maar de uitvoering hing grotendeels af van de bereidwilligheid van de ouders en grootouders om mee te willen zingen. Want je snapt dat dreumesen nog geen teksten kunnen zingen, laat staan dat ze wijs kunnen houden.

Maar goed daarin verschilt een dreumes niks van deze en desbetreffende oma. Het ging het muziekhalfuurtje voornamelijk om het plezier. En of dat nu de liedjes van de enthousiaste muziekjuffrouw waren of het meeraggen op een instrumentje,of in het uitzonderlijke geval van Max, het door de ruimte rennen was, de kleintjes hadden er plezier in. Nou ja, bijna allemaal dan, want Max's boezemvriend bekeek het geheel met kritische oogjes en waarschijnlijk had hij zich iets anders voorgesteld van een muziekles.

Je kent de stelling vast wel, als de kinderen het naar hun zin hebben, dan...juist! Max had het heel erg naar zijn zin. Bij het uitkiezen van de instrumenten pakte hij een fluit voor de neus van een ander weg, maar gaf het uit eigen beweging terug. " Wat moet je met zo'n stok met gaten?" En aangezien zijn eigen papa niet in kleermakerszit in het kringetje op de grond zat, maar een andere papa wel daar braaf zat mee te klappen en zingen kroop hij gewoon gezellig bij hem op schoot om daar een liedje mee te doen.

Wat zal het volgende project worden? Handvaardigheid voor mini's?