Op de zaak

Omdat opa en oma het opeens in hun bol hadden om op vakantie te gaan waren Max en Tess twee dagen extra op het dagverblijf. En al had ik daar vroeger afschuwelijke gedachten bij( je kind een dag achterlaten bij vreemden met alle gevaren van dien),  merk ik dat ze het er prima naar hun zin hebben. Volgens de verhalen van mama, maar vooral van Max  zelf, want die kletst de hele dag de oren van je hoofd, heeft Max daar zijn vriendjes, is juf Marianna zijn lievelingsjuf en mogen Tess en Max ook samen  spelen, al zitten  ze in verschillende groepen. Wat nou afschuwelijk en gevaarlijk? Nou ja.....met een jonge ondernemer als Max moet je altijd op je hoede zijn.

De twee extra speeldagen boden Max de kans om samen met zijn vriend te zijn, wat anders niet zo is, omdat ze op verschillende dagen op het dagverblijf zijn, dus dat was nu erg gezellig. Op de vraag of Jonathan zijn beste vriend is antwoordde hij " Hij is mijn collega". Samen op de zaak , zullen we maar zeggen.

Max kan uitbundig vertellen over " zijn school" en vergelijkingen maken wat bij mij op school mag en  bij hem op school gebeurt. Zo slaapt hij op school, "maar Bart niet, want die is al groot".  Zo mag hij niet in de schuur komen. Mag dat bij mij op school? Nee, hoor Max, ook niet , alleen als de juf erbij is.  En maar doorvragen over het schuurbeleid bij mij op school.Nee,  hij mocht ook niet alleen in de schuur komen van de juf en ik begrijp  heel goed waarom. Onlangs betrapte de leidster hem in de schuur , staande op een hoge plank om er een felbegeerde auto die hoog opgesteld stond te pakken. Hij had een kar erbij gesleept om zijn klimpartij te kunnen volbrengen.  Zelfstandige  ondernemer op de zaak, zullen we maar zeggen.