Road to Olympia, deel 13

He, he, we zijn er! In Las Vegas. Na wat veranderingen van plannen, waarover later meer, vertrokken we op een filegunstig tijdstip. Wat bedoel ik met filegunstig? Dat we de file dan zouden omzeilen of dat we een gunstig tijdstip kozen om in de file te staan? Het bleek het laatste te zijn, hoera!

Mopperkonterig doen

Maar wat een lekker bakkie koffie op Schiphol toch wonderen kan verrichten, want de stemming bleef goed. Mijn stemming, want die van mijn partner is altijd goed en optimistisch. Helaas werkt de positieve besmettingsoverdracht niet altijd zo goed en verbijt ik mijn negatieve stemming in stilte en soms met woorden of mimiek. En gelukkig werkt mijn besmetting ook niet anders zouden er een dag later twee chagrijnen hier in Vegas rondlopen, waarover later ook meer).

 

Na een vlucht van 10 uur mochten we een uur in de rij staan bij de douane( je komt de States niet zomaar binnen) voor vingerafdrukken en foto's en vervolgens weer in de rij om de koffers te laten doorwoelen( dank U, dikke douanier) op zoek naar eten, wat vervolgens zo de container inging.

De plannen voor een huurauto en het zelf gaan cruisen gingen  niet door omdat er een belangrijk document zoek was, nl. het rijbewijs!! Dus moest er een telefoontje gepleegd worden met het autoverhuurbedrijf. De dame aan de andere kant van de lijn had een Spaans accent en sprak snel en gaf aan mij  niet te verstaan, dus dat was een nogal onduidelijk gesprek waarvan ik hoop dat de afloop goed zal zijn en dat we niet straks toch met een afgeschreven bedrag zitten voor autohuur.

Gokparadijs Vegas

Het werd dus een taxi om bij het hotel te komen. Het hotel bleek een casino in zich te herbergen waar alle gokverslaafden hun hart kunnen ophalen aan de tafels, aan de barren en de machines. Mijn hemel, ik heb nog nooit ziets geks gezien. Alles staat in het teken van gokken, en dat 24/7.

Omdat we een reis in de tijd hadden gemaakt konden we onze ogen om 6 uur in de avond al niet meer open houden. Met luciferhoutjes tussen de oogleden hebben we het nog kunnen rekken tot 8 uur, maar toen was het onverbiddelijk sluitingstijd.

Wordt vervolgd, trusten