WK FLORENCE 2022, deel 4

Het is vrijdag en ik zit hier heerlijk relaxed in het zonnetje van mijn ontbijtje te genieten. Heerlijk relaxed, nu weer wel en nu nog wel. 

Maar ik ga even terug naar woensdag. De dag waarop we , Peter, mijn man , coach en grote regelaar achter de schermen  en ik zouden afreizen naar Florence. De dag waarop nou net vandaag  de Hollandse boeren hun grote boerenprotest zouden gaan houden en met hun tractoren de snelwegen zouden gaan verstoppen. Geadviseerd werd om vandaag niet de weg op te gaan. Al een paar weken was het grote chaos op Schiphol en kwam het voor dat mensen hun vlucht niet haalden door de grote drukte bij de incheckbalies. Geadviseerd werd op tijd aanwezig te zijn, maar niet meer dan vier uur eerder.

Reden genoeg voor mij om met een stressgevoel naar school te fietsen en aan de werkdag te beginnen. Er stond ook nog een vergadering gepland voor die middag, maar in mijn hoofd had ik die al gecanceld, ik moest het alleen nog vertellen. Gelukkig zijn kleuters zulke heerlijke mensjes dat ze je de stress kunnen laten verdwijnen, mits ze doen wat jij zegt. En dat deden ze, gelukkig. Als een speer fietste ik na de schooldag naar huis en daar vond ik mijn altijd "maakjepasdrukalshetnodigis echtgenoot, genietend van het zonnetje in de tuin. Hij had alles geregeld wat er nodig was en had zelfs nog kans gezien om nog wat onkruid tussen de tegels weg te halen, de prullenbakken te legen en moest toen mij nog in diezelfde ontspannen positie zien te manoeuvreren. Een moeilijke klus , want deze controlfreak versus stresskip is moeilijk tot bedaren te brengen. 

 

We vertrokken later dan dat ik in mijn hoofd had( trappel, trappel van ongeduld), maar dat bleek goed uit te pakken; de boeren gingen weer op huis aan. De koeien moesten weer gemolken worden . Op Schiphol was er de gewone drukte en een beetje drukte bij de douanecontrole, dat was het. Zenuwen voor niks. 

Ons appartement in het nabije centrum was prima, met een balkon waar we makkelijk met 75 man een feestje konden vieren. Er werd getraind en er werden boodschappen gedaan. De supergoede tramverbinding bracht ons naar het centrum waar we een beetje rondslenteren en neerstreken op een terras. 's Avonds brachten we nog een bezoek aan een nietszeggend park in de buurt en toen had ik eigenlijk al teveel stappen gezet en tesamen met een toch iets te lange gymsessie zorgde dat voor een onrustige nacht.  

Vanmiddag komt het Nederlandse team bijeen om gezamenlijk te registreren en om groepsfoto's te maken. Een leuk moment. Het is jammer dat we ons appartement niet langer kunnen behouden en op zoek moeten naar een andere locatie. Ik geef het, om spanningsredenen, graag weer uit handen aan mijn allesregelendemaakjegeenzorgen echtgenoot. Het komt vast weer goed, deze tussentijdse volksverhuizing. Wordt vervolgd, hoor!