Gokken of weten

Max en mama zijn weer naar het consultatiebureau geweest. Het was zijn zoveelste weeg- en meetmoment. Voorafgaand aan dit hoogtepunt kan er ingezet worden op lengte en gewicht De verschillen zijn marginaal; een cm meer of een cm minder, een paar grammer meer of een paar grammen meer. Max is dan weer even onderwerp van de goklust in deze familie. Wat is de inzet? Dat is een zelfgebakken of -gefabriceerd stuk gebak of lekkers. Kant en klaar kopen is vals spelen en telt dus niet. De verliezer is de sjaak, die moet aan de slag. En de winnaar? Die krijgt het beste stuk. De rest smult natuurlijk gewoon lekker mee.

 

Helaas is degene die regelmatig anderen verleidt tot een gokje  :"Wedden?" al een keer  de verliezer geweest en nu weer geworden, wat dus inhoudt dat er gebakken moet worden. De tweede keer dus. Hebben we vorige verloren goksessies mogen genieten van zelfgebakken appeltaart? Uh... nee!  Gaan we deze keer genieten van zelfgebakken appeltaart? Uh.......dat is wel de afspraak, he.

Degene die deze keer gewonnen heeft en er dus de beste kijk op heeft is Alexandros. Twee keer Max optillen, paar keer met hem aan het handje lopen en hoppa, dit zijn de cijfers! Kan niet missen. Deze Griekse vriendelijke oom heeft ervaring met de kindjes van zijn zus, al denk ik niet dat haar kinderen ooit onderwerp van  gokken waren.

Appeltaart

Ikzelf heb er totaal geen verstand van, want ik zit er telkens naast. Ben dus al een keer de pineut geweest en dacht er met wat snel gehaalde appelflappen in de aanbieding bij de PLUS van af te komen, maar daar werd geen genoegen mee genomen. Dus kon ik als soort van "straf"( oh, wat erg!) nog een appeltaart bakken, want veel verder gaat mijn bakfantasie niet. Ja, ik heb wel degelijk bakfantasie, maar de resultaten worden niet op prijs gesteld.De enige die mijn baksels wil proeven en doorslikken ben ik zelf.

Niet dat ik geen kookboek met bakrecepten heb, hoor, maar mijn interpretatie is altijd zo dat ik de ingrediënten die vermeld staan te veel van het goede vind. Te veel suiker, te veel boter, te veel room en jullie weten dat je dit niet ongestraft kan veranderen zonder de smaak te veranderen, maar ik niet. Nou ja, ik weet het wel, maar ik ben eigenwijs. Zo werd mijn appel/limoentaart niet op de juiste waarde geschat.( "Getver ma, wat is je appeltaart zuur!") .

Havermoutkoekjes

En eet ik mijn kleffe havermout/rozijnenkoekjes allemaal zelf op, en aangezien ik dat helemaal niet erg vind verander ik helemaal niks aan de receptuur. 

 

De enige echte winnaar is Max natuurlijk. Hij groeit goed, hij ontwikkelt zich zoals het moet en is de elf maanden al gepasseerd. Het grote aftellen is begonnen. Nog een paar weekjes en dan is het jaar alweer om, dan wordt onze oogappel 1 jaar. Wat is het omgevlogen. Het is al een echte dreumes geworden waar je lolletjes mee uit kan halen. Een mannetje met een eigenwijs karaktertje, maar zo leuk en zo lief.

Ik ga geen taart voor hem bakken, dat spreekt voor zich, maar misschien lust Max  wel een paar lekkere kleffe havermout/rozijnenkoekjes van mij.