Natural Olympia 2023, de grote dag.

Het is zover! De grote dag waar ik maanden naar uitgekeken heb. Maanden aan gewerkt heb om de shape te verkrijgen  die ik vandaag op het grote podium ga tonen aan de jury en het publiek.

Gisteren was de registratie en vanochtend staan er 400 atleten uit 70 landen op het podium klaar om voorgesteld te worden.  Ons NL team bestaat uit 5 atleten : 2 sterke, mooie mannen in  topshape en  3 prachtige dames, die er straks op het podium nog veel mooier uit zullen zien.

 

Na de presentatie  van alle teams ga ik naar de tanning voor de 2e laag, waarna ik eruitzie als een Afrikaan. Op mijn hotelkamer begin ik aan mijn make up. Die mag extravagant zijn, overdreven, zodat het goed overkomt op het podium.

En dan  begint het lange wachten tot ik eindelijk het podium op mag. Tot die tijd moedig ik mijn teammaatjes aan , onderhoud contact met Richard , mijn  coach in  NL, en maak foto's met Peter , mijn steun en toeverlaat in voorbereidingsdagen.

 

De tijd verstrijkt en het duurt en  duurt maar. Er is geen  tijdsschema; je moet zelf in de gaten houden wanneer je aan  de beurt bent. Ik warm op de hotelkamer vast op en dan hoor ik dat we  naar de backstageruimte moeten gaan. Eindelijk!

In de 50+ klasse zijn we met zijn viertjes. We mogen onze quarterturns doen zodat de jury ons goed kan vergelijken. Wat de jury helemaal vergeet en waar ik weken op geoefend  heb,  is de T walk. Wat jammer! De prijsuitreiking volgt en ik mag de 4e plaats op mijn naam zetten.

Direct daarna mag ik weer op voor de bikinidiva ultra masterklasse, de dames 60+. Ik heb tegenstand van een mpoie 65 jarige dame. Het blijft altijd een spannend moment als de jury overgaat tot de prijsuitreiking. ..en....

Ik win! Ik word Natural Olympia kampioen 60+. Wat prachtig om mijn titel na 4 jaar te herwinnen.  Ik ben superblij, mijn man is superblij, en  mijn coach is superblij. Dit team heeft het gefikst!

Wat mijn plannen voor volgend jaar zijn zal ik binnenort bekend maken, tegelijk met meer fantastisch nieuws.