Het vervolg....

Het is drie weken na het WK Natural Bodybuilding in Athene. Drie weken na dat bijzondere resultaat van twee keer wereldkampioen zijn. Mijn voorbereiding voor de Olympia is al gestart en het doel is om het beste van het beste uit mijn lijf te halen. Beter dan op het WK in ieder geval. Al ben ik na die weken nog op hetzelfde gewicht en loop ik met hetzelfde vetpercentage rond. En ben ik geaderd alsof er wormen onder mijn huid zitten. Kinderen zijn er altijd gefascineerd door : "Wat is dat?". En : "Juf, laat je spierballen nog eens zien!". Alsjeblieft, dank je wel!

 

Zoals ik al zei, ik ben al weer aan de voorbereiding begonnen, want ik mijn hoofd ga ik gewoon naar die wedstrijd. Maar zeker is dit allemaal nog niet. Als juf in het basisonderwijs heb je voldoende vakantiedagen, maar die heeft de baas vastgezet en er valt geen dag te schuiven. Maar ik hoop dat ze mijn verzoek tot onbetaald verlof gaan goedkeuren, want nu ik eenmaal een beslissing heb genomen wil ik niet meer terugkrabbelen.

Mijn voeding is aangepast , op trainingsdagen moet ik veel meer eten dan ik gewend was en op rustdagen moet ik echt oppassen niet te veel te eten. Maar wat is het moeilijk om veel meer te eten dan anders. In ieder geval veel "schoon" eten, want veel koekjes lukt mij ook nog wel, hoor of veel chocolade of tiramisu om maar wat te noemen. Laatstgenoemde staat mij elke keer als ik de koelkast open begerig te lonken, eet mij, eet mij!! Nou vooruit, jij gore romige bak met je cacaopoeder bultenkop, op de dagen dat ik het niet haal om aan mijn dagelijkse calorieën te komen maak ik je weer een kopje kleiner.

En dan heb je nog de Muslibonk. Ken je die? De Muslibonk heeft niets van doen met musli , maar wel met heel veel  rozijnen en krenten en cranberries en sesamzaad en is verrukkelijk! En omdat hij zo'n gezonde naam heeft denk je, nou daar kan ik nog wel een flinke snee van opeten, maar zo is het niet, want deze bonk maakt gewoon een bonk van je, als je niet oppast. Zo is hij namelijk aan zijn naam gekomen. Maar deze honk van een bonk is onweerstaanbaar. De minivariant met de lullige naam Kletzenbrood is ook lekker, maar haalt het niet bij de bonk.

 

Gelukkig hebben we weer een fantastische zomer wat het eten van fruit stimuleert in plaats van het wegzakken op de bank met thee en koek. Mijn zwangerschappen in de zomer hebben me destijds ook mede daarom netjes op gewicht kunnen houden. Heet - fruit- water.

Nu mag er best een kilootje of twee bij, maar veel meer wil ik niet, want het is ook nog eens vakantietijd straks. En al hoeft die wedstrijdbikini nog lang niet aan, mijn andere bikini's liggen te wachten op mooi weer.

 Hoe mijn nieuwe trainingsschema bevalt hoor je volgende keer.