Sneeuwpret

Het einde van de schoolsluiting werd overal in het land gevierd met een ritje op de slee, zo leek het. Als cadeautje voor het lange wachten tot er weer naar school gegaan kon worden viel er dit weekend een flink pak sneeuw. Het veranderde ons land in een dag van corona-code-oranje naar winterweer-code-rood. Maar dan overal spierwit. Het hele land was even vergeten met wat voor ellende we de afgelopen tijd en nog te maken hadden. Sneeuw, jippie! Iedereen verliet zijn warme woning om de kou en de witte winterpracht van buiten op te zoeken. Het feest kon niet op. Op facebook en instagram verschenen de prachtigste winterplaatjes en heel veel foto's van dik ingepakte kinderen op sleetjes, voor het eerst van hun leven. Er waren ook veel "stoere"mensen die totaal geen last van de kou hadden en het waagden om een dubbele longontsteking te riskeren door in hun blote bassie in de vrieskou te gaan staan of door de sneeuw te rollen. Geen longaandoening door corona, dan door het winterweer wat eens in de tien jaar voorkomt. Vooruit dan maar. 

Mijn kleinkinderen hadden een paar weken geleden al reikhalzend naar de uiteindelijk spaarzame vlokjes sneeuw die toen vielen uit staan kijken, maar nu kwamen ze volop aan hun trekken. Stan at sneeuw, voelde sneeuw, rolde door de sneeuw, gleed door de sneeuw en zelfs toen we dachten dat iemand hem buiten stiekem knalrood geschminkt had bleef hij glunderend genieten van al dat wits wat maar uit de lucht bleef komen. Max en Tess genoten ook volop en konden er geen genoeg van krijgen. 

Voor alle kinderen in Nederland was het fantastisch om te ervaren wat winter nou eigenlijk was en ze beleefden hier veel plezier aan. Maar vandaag begon de school weer voor iedereen. Nou ja, voor wie de school kon bereiken, want we waren geen winters meer gewend en wisten ook niet meer hoe we ons door winterweer moesten begeven. Sommige scholen sloten om die reden of om organisatorische redenen nog hun deuren. 

Lieve kinderen, maken jullie allemaal maar een hele mooie sneeuwpop en laten we heel even vergeten waarom jullie allemaal niet naar school konden. En geef die sneeuwpop een lange neus, een heeeeeele lange!