Het jaar is om

Stan is één jaar. Hieperdepiep...Hoera!! 

Wat een mooie datum om jarig te zijn; 20-02-'20 en wat een bijzondere dag. Een dag die , ondanks dat we Stans verjaardag met de familie over een paar dagen pas vieren, toch helemaal in het teken van dit kleine mannetje staat. Want vandaag was de sleuteloverdracht van het nieuwe huis. En naar een nieuw huis is de afgelopen maanden naarstig gezocht en wel om Stan. Een nieuw huis met een tuin, zodat, zodra Stan zijn  -per ongelijk- losse pasjes in geruild heeft voor parmantig stappen,  dit ook lekker buiten in de tuin kan doen. Een feestdag met een gouden randje.

 

Zoals alle moeders op verjaardagen van hun kinderen doen gebeurde vandaag natuurlijk ook; terugblikken op de dag van geboorte. Marcella, net gewend aan haar nieuwe status van vrouw van Stephan, maar al een paar maanden gewend aan haar status van mama-in-spé kon gaan beginnen aan haar zwangerschapsverlof. Met dat in het vooruitzicht werd zij in het weekend getrakteerd op een baby-shower, zoals dat tegenwoordig mode is. En die had  echt geen week later gehouden moeten worden, want dan zou het een mosterdje-na-de-maaltijd-shower zijn.

Krap een paar dagen later had Stan er zin in om zijn gezicht te laten zien, drieëneenhalve week te vroeg. Te vroeg of op het randje van te vroeg, Stan vouwde zijn handjes alsof hij bad dat het goed zou komen. En zijn gebedje werd verhoord.

Het kwam goed!  Stan is een vrolijke, goedlachse, gezonde, sterke dreumes geworden. Eén die je graag mee uit eten neemt, want daar is hij dol op. Een dansje maken met hem is altijd een pretje; hij heeft nu al zijn eigen  "moves". En wil je zo'n heerlijke lach op zijn gezicht toveren? Zing dan maar een vrolijk liedje voor hem. Succes verzekerd en misschien klapt hij er ook nog bij of begint hij te swingen. 

Zijn koosnaampje van grote neef Max zal gaan verdwijnen , omdat naarmate de jongens ouder worden de verschillen  van klein en groot minder zullen worden. Dat wordt dan samen timmeren, samen in de zandbak graven, en samen met de auto's spelen. En natuurlijk mag Tess dan meedoen. Maar ik vermoed dat zij eerder de taak van zand opvegen op zich zal nemen.

Vandaag was een bijzonder feest, maar de grote viering moet nog komen, de verjaardag van Stan van 1 jaar en 3 dagen!