Powerrrrr!!!

Aan de voormiddag van het vertrek met de hele club min 1 ben ik aan het babysitten. Babysitten betekent bij Max weinig zitten, maar veel spelen, veel opletten (planten, stekkers in stopcontacten, klimpartijen op stapels kussens, klim-en  klauterwerk uit de kinderstoel of bank, lopen aan de hand of hem achterna kruipen) En ja, bedankt voor het mee twijfelen of dat kruipen wel goed is voor de knie, dat gaat prima.

De trukendoos

Maar iets wat helemaal niet meer lukt en waar ik nu dus alle afleidingsmanoeuvres voor uit de kast moet halen is het aankleden/ luier verschonen. Lees even een paar blogjes terug: het leukste momentje van de dag: de luierwisseling.  En dat dit nu een drama is heeft niets met een eventuele volle poepbroek te maken, want die verschoon ik met alle liefde en plezier, nee het heeft met een wilddraaiende,  tegenspartelende, heftig protesterende baby te maken. Die liever een paar keer zijn kop stoot aan de bovenliggende plank dan op het aankleedkussen op zijn commode te blijven liggen.

Ongelooflijk hoe sterk hij al is. Als een wokkel draait hij zich en voor je hem weer recht kan leggen heeft hij zich al omhoog gewerkt en staat hij naar zijn Zwitsalcollectie te graaien op de plank erboven.

Draaien, rollen en opstaan

Na zijn BAD, want meneer neemt een bad, een zwembad eigelijk, want zijn babybadje staat al op Marktplaats, denk ik. Ik geloof dat Max vanuit zijn tummietub ( een emmer waar je je baby een lekker sopje kunt geven) zo onder de douche en af en toe een duik in het ( zwem-) bad) neemt. Vandaag dus de borstcrawl in bad. Na het zwemmen loop ik vanuit de badkamer met een in badcape gewikkeld mannetje naar zijn kamer en leg hem op de commode om verder af te drogen, in te smeren, aan te kleden, haartjes in de lotion en wangetjes in de crème te zetten. Ja, dat dacht oma! Maar Max had andere plannen. Laat dat afdrogen en die andere tutzooi maar! Geef mij maar een lekkere volle fles baby-olie of een doos vochtige babybildoekjes of nee, ik wil liever op de grond, nee toch maar liever staan, nee, geen kleren en alsjeblieft geen luier!

 

M.I.

Als je als oma geen last van opvliegers hebt zou je het á la moment krijgen. Wat een worsteling! Een half ingeölied lijfje, verder kom ik niet. Dat wordt oppassen, want Max is nu wel spekglad! Een rompertje trekken we staand aan. Had ik mijn telefoon nou maar bij de hand. Nee, niet om een foto van dit gevecht te maken, maar om hem af te leiden. De telefoon is het enige waar je hem direct mee kunt paaien.  Dat wil zeggen de telefoons van anderen, want zijn eigen blackberry is saai.

Maar nee dus, wat dan, want daar gaat ie weer in een kronkel om zich los te wurmen. De haarborstel,  nee boeit niet. Een knuffeltje, nee weg ermee. Het losgerukte dekseltje van de billendoekjes is heel even interessant. Dus hup, vlug, luier, broek, trui, snel , snel en klaar.  Nog snel een druppel haarlotion, twee slagen met de borstel en al kruipend door de kamer smeer ik zijn wangetjes in met creme, wat tot gevolg heeft dat er klodders in zijn neus komen.  Zie je het voor je? Ik kan een volle kleuterklas met schreeuwende tetterende kleuters de baas, maar een kronkelende babyboy is  bijna een mission impossible.

Pfffffff, ik heb hier echt meer skills voor nodig.

Het wordt voortaan powergran versus powermax.