Nieuwe doelen

Eerst even dit: wat grappig dat er lezers zijn die zo nieuwsgierig zijn wat mijn doelen zullen zijn dat ze alvast proberen te lezen in een leeg blogje waarvan wel de titel al op de website staat. Eindelijk jongens, er komt iets aan, hoor

 

De titel had in eerste instantie met mijn doelen op sportgebied te maken. Als je traint met een doel voor ogen kan je ook met snot voor je ogen trainen, harder en met meer overgave dus. Ik heb een doel nodig. Mijn doel van tien jaar geleden heb ik behaald en ook weer helemaal niet! Wat lult ze nou, denk je vast.

Toen ik mijn  één uurtje  aerobics in de week verruilde voor zes dagen fitness/ kick-fun was mijn doel om mijn lijf wat strakker te krijgen en te behoeden voor ouderdomsverschijnselen, zoals zwabberarmen, papbuik en spillepootjes.  Zie mijn wedstrijdfoto's en oordeel. Missie geslaagd? Ja, dan moet je wel even een paar blogjes terug, bijvoorbeeld naar www.powergran.nl/einde carriere

 

Terugblikje

Zelf zeg ik, terugkijkend, nou, niet eens zo slecht. Maar ja, als je dit niet bijhoudt gaat de tijd je inhalen en loop je in no time dus wel met zwabberarmen, papbuik en spillepootjes.  Dan ben je gewoon weer terug van waar je kwam. En op zestig-plusleeftijd haalt de tijd je razendsnel in, hoor. Winst halen is vaak een vorm van utopisch denken. Door blijven trainen dus, is dan het advies. Ja... tuurlijk....maar er is een gemeen  duiveltje dat zegt : sla gerust  een paar keer een training over , joh,  en eet die zak kersenbonbons maar lekker op, hoor . En nog eens en nog eens, tot hij zich zo thuis voelt dat hij niet meer weg te werken is. En dus is daar maar één remedie tegen: mezelf een nieuw doel te stellen!  Oprotten klein duiveltje!  

 

Door trainen en een nieuw doel stellen.

Voor mijn coach is het al helemaal kip en klaar wat het in 2019 gaat worden. En in een overmoedige bui heb ik aangekondigd dat ik in april weer present zal zijn bij de "Dutch Championships". Maar het is nog 2018 en mijn geest is er nog niet klaar voor; er is nog een grote twijfelfactor aanwezig.  En het duiveltje staat om de hoek mee te kijken als ik af en toe een oefening skip: geeft niks , hoor, je hoeft toch nog niks!

 

Upgrade van mijn klas

Een ander doel waar ik me in 2019 op ga richten is mijn klas, mijn groep, mijn lokaal, mijn manier van lesgeven. Ik heb een soort van carte blanche gekregen van de baas en ben me aan het beraden over deze zaken. Geweldig toch,  dat je als oude juf deze opdracht krijgt! Ik heb hier ook heel veel zin in en als er iemand is die mij leuke ideeën kan aandragen, graag!

 

Vrolijke vrijdag

Dan is er nog een nieuw doel waar ik me op ga storten en dat is DE VRIJDAG! Trouwe lezers weten dat DE VRIJDAG de bijzonderste dag van de week is. Op vrijdag verruil ik mijn 25 schoolkindertjes voor 2 kleinkindertjes. Het doel is om dat de gezelligste dag van de week te laten blijven. Gek genoeg denk ik dat ik mijn handen meer vol zal hebben aan deze twee dan aan mijn vijfentwintig kleutertjes. 

 

Einde 2019

En dan is er nog een doel wat ik graag zou willen behalen. En dat is het in complete vorm aanwezig zijn van deze familie op het kerstfeest van 2019. Maar misschien is dit pas in 2020 haalbaar, aangezien er allerlei niet gelijklopende plannen gemaakt worden. Gelukkig heeft onze huisfotograaf een goed fotoshop-programma en kunnen we de afwezigen er op een groepsfoto gewoon bij plakken.

 

Powergran.nl

En wat deze blog betreft... Onlangs heb ik de magische grens van 15.000 page views overschreden. Als ik mijn best doe en als jullie de leuke verhalen delen met nieuwe lezers kunnen we met elkaar over een jaar misschien de stand verdubbelen. Doe je mee?

 

Wat zijn jullie doelen voor het nieuwe jaar?