Waarom niet?

Dit is echt mijn laatste wedstrijd, riep ik tegen iedereen die het horen wilde. Echt, de laatste keer, hoor. Waarom dan? Die vraag kreeg ik dan en mijn antwoord was niet erg overtuigend, want het was weer erg leuk om een wedstrijd te hebben gedaan en het was alle ontberingen die erbij horen weer waard. Dus waarom is dit dan je laatste wedstrijd?  Ga je mee naar het WK in Athene? Uhh.... nou....

Wereldkampioenschap Natural Bodybuilding 2019

 Niks veranderlijker dan een mens, dus....ja, ik ga mee naar Athene! Waarom ook niet? Daarom toch maar wel, want:

 

- Het was vorig jaar een geweldige ervaring

- Ik heb geen goed tegenargument om niet deel te nemen.

- Mijn deelname wordt gewaardeerd met een sponsorbedrag ( dank, dank, dank @ P31greenspritz.nl)

- Mijn reislustige kinderen hebben mij geïnspireerd om wat vaker over de landsgrenzen te gaan

- Mijn coach/hubby verdient het ( hij vindt het geweldig om naar Athene te gaan)

- Het teamgevoel van vorig jaar wil ik nog eens meemaken.

- Ik wil , als oudste bikinimaster in Nederland, een signaal afgeven.

Signaal

Ik begon met fitness op mijn 52ste. Gewoon om mijn lichaam in de plooi te houden. dat het zoveel gezondheidsvoordelen heeft om krachttraining te doen wist ik toen niet. Een specialist in nierziekten die mij als casus voor een artikel gebruikte waarin hij beschreef dat het gebruik van creatine een groot voordeel biedt bij krachttraining, vond dat er veel meer ouderen aan krachttraining zouden moeten doen. Veel meer dan dat je botten er langer stevig door blijven wist ik toen niet. Wat de gezondheidsvoordelen zijn moet je zelf maar even googelen, daar ga ik nu niet op in. 

Het signaal wat ik wil afgeven is dat in deze wereld van het afgeven op de veroudering van het lichaam er een tegenpool moet komen. Er is een groep mensen die angstig is voor rimpels, voor het niet voldoen aan het jonge schoonheidsideaal, voor veroudering in het algemeen. Gelaatsuitdrukkingen die een mens zijn persoonlijkheid geven worden weggespoten tot een standaard gelaatsuitdrukking, lichaamsdelen worden verbouwd tot wat het modebeeld van de tijd voorschrijft.  Hee, hoor ik je denken, waar ben jij nou zelf mee bezig? Je traint om er uit te zien in wat jij mooi vindt, en dat lukt je nooit, dus waar heb je het over? Precies dat!! 

Gaandeweg heb ik geprobeerd om mezelf te accepteren zoals ik ben, met mijn sproetjes, mijn niet perfecte gebit, mijn iets te grote neus, mijn voor deze tijd te kleine borsten, ( voor de  jaren zestig waren ze perfect), mijn huid die nu slap wordt en mijn gezicht met fronsrimpels en vooral lachrimpels.  Maar alles is naturel , bouwjaar 1957. En kennelijk vindt de jury van de natural bodybuilding bond @INBA Netherlands dit pakket toch de moeite waard. 

Dus dames, raak niet gefrustreerd van je buikje, je cellulite, die niet te weerstane appelpunt met slagroom, je nieuwe rimpel, maar waardeer het als iets wat van jou is en wat jou zo persoonlijk maakt.

Kop op, lach en blijf jezelf!

Ik zal het ook goed in mijn oren knopen en lees alsjeblieft geen voorgaande blogs over dit onderwerp.

Dus ...ja, Athene, het WK, waarom niet?