Eromheen

Voor degenen die het powergedeelte van powergran volgen weer even een update. Het is nu nog ruim drie weken tot aan de Dutch Championships, mijn wedstrijd in natural bodybuilding. Voor wie het vorige blogje heeft gelezen over de schop met de legerlaars weet dat ik toen dacht dat het met trainen gedaan was. De schop die het nu doet lijken of ik op een tennisbal zit. Heb je weleens op een tennisbal gezeten? Nou , dat hou je niet lang vol, hoor ; het zitten is dus heel vervelend. Nu heb ik gelukkig werk waarbij ik amper zit, dus hoera! Maar soms moet je zitten: op het toilet, tijdens het eten en nu dus tijdens het schrijven. Vlug typen dus, dan kan ik weer gaan staan of lopen.

Trainen

Hoe nu verder met trainen, vraag je je misschien af. Train je alleen je bovenlijf? Of alleen je linkerbeen en bil? Nu heb ik gelukkig elke training mijn coach bij de hand, hoera! En die zegt, je traint eromheen. Eromheen? Ja, gewoon eromheen trainen. En dat doe ik dus, ik train wat wel lukt en wat niet lukt laat ik. Zo is de legcurl een onmogelijkheid geworden, zowel zittend als liggend ( de boosdoener!), maar er is gelukkig nog veel te doen in de sportschool wat wel zonder problemen lukt.

Massages

De laatste bindweefselmassage is achter de rug. De laatste pijnsessie van de allerliefste sportmasseur is gedaan en ik moet zeggen dat ik dat niet erg vind. Al ga ik Bonnie en de gezelligheid zeker missen. Een schat van een meid die sorry zegt als ze je pijn moet doen. En je weet dat het nodig is dat ze je stevig aanpakt en je wil dat ook voor het beste resultaat, dus klets je gezellig met haar tijdens de behandelingen alsof er niets aan de hand is. Maar de blauwe plekken vertellen een ander verhaal en je beurse pijnlijke benen weten wel beter. 

 

Dichterbij

Nu de wedstrijd dichterbij komt moet ik echt de puntjes op de i gaan zetten. Ik klim zo nu en dan weer op mijn moutainbike met zachte banden, maar dat maakt toch niet uit, want ik fiets nergens heen. Hij staat vast in zijn klem en ik heb dus ook geen last van regen of tegenwind. Door lekker een stukje te trappen probeer ik de doorbloeding in mijn benen te stimuleren en de laatste vetjes kwijt te raken die zich hardnekkig bleven vasthouden nadat ik wat zwaarder was dan normaal in mijn off season. Maar het komt vast goed. 

Wordt vervolgd...