Oost west thuis best

Een waarheid als een koe.

Vrij vertaald voor wie hem niet wil begrijpen: of je nou in het oosten, het westen, het zuiden of in het noorden woont, het maakt niks uit, zolang jij je er goed voelt,  voelt  het als thuis. En je voelt je thuis als je  omringd bent door mensen die van je houden of wanneer je je in een omgeving bevindt die voor jou aangenaam is. Klinkt heel filosofisch, maar het klopt wel, of niet?

Zo verklaarde mijn schoondochter onlangs dat haar thuisgevoel bij haar geliefde is, in dit geval mijn zoon. En dat begrijp ik, want het is een schat van een knul. En zou hij op een hutje op de hei gaan wonen dan zou ze waarschijnlijk al haar gezellige accessoires meeverhuizen naar het hutje en het zich daar thuis maken.  Nu wonen ze gelukkig niet op de hei , maar in een flat hier niet ver vandaan. En dat is prettig, want aan te fietsen. En dat is dubbel prettig wanneer er daar in maart een kleine van 't Zelfde bij komt.

 

Oost west eigen flat best.

In plaats van de bunker. Oost west eigen bank best. In plaats van ….geen bank. Oost west eigen bed best. In plaats van een bed waar je de spiralen in je rug voelt steken. Maar de bunker en het bed met de ploing-spiralen waren het waard voor onze jongste dochter om bij haar geliefde Griekse God te zijn. Maar met de wetenschap dat hij spoedig weer in haar flat, op haar bank en in haar zachte bedje zal zijn was het heerlijk voor mijn benjamin om weer naar  "huis" te komen. Zo kon ze haar gewonde vriendje wel achterlaten. Gewond? Ja, aangevallen door de schroef van zijn eigen boot.

Backpackhome

Maar wat noem je je thuis als je geen huis hebt? Wanneer je uit je backpack leeft, zoals onze oudste dochter? Kijk even weer mee naar boven. Waar gaat het nou om? Juist, je omringen door mensen waar je van houdt en in een omgeving die jij als prettig ervaart. Dat kan dus overal ter wereld zijn. Binnenkort weer voor even bij ons, zonder en  met haar French lover en daarna aan de andere kant van de wereld met haar Spaanse Fransman.