Op naar het NK 2020, Deel 3

Heb ik eindelijk de boel weer op de rails en gaat het allemaal weer zoals ik zou willen, komt dit bericht. Om te janken, ja. We hebben met een virus te maken wat de hele wereld in zijn greep heeft.  Deel 3 is dus meteen het laatste deel van de voorbereiding.

Ik hoef er ook niet eens strak uit te zien voor op het strand in de meivakantie ( dan zou deze voorbereiding nog niet voor niks geweest zijn), want ook die vakantie staat op losse schroeven. Boek je straks een vakantie voor de hele familie, kan je niet eens het land uit en ben je ook nog eens je geld kwijt. 

Wat de wedstrijd betreft vind ik het zo jammer, maar ik begrijp dat het om een goede reden is afgelast. Geen enkel risico als het om de gezondheid van mensen gaat. Bovendien zijn al die afgetrainde lijven bij elkaar al een risicogroep op zich in dit geval. Dus ja, het is niet anders. 

 

Ging deel 2 nog over de problemen met de prep, die eigenlijk meer in mijn hoofd afspeelden, nu kan ik melden dat het juist zo goed ging de afgelopen tijd. Ik heb me even kwaad gemaakt en mijn dieet even op scherp gezet. De koolhydraten verlaagd en door meer rauwkost toe te voegen meer volume gecreëerd zodat ik een vol gevoel had na het eten. Het ging perfect met bovenstaand resultaat.

Het is gek, want ik heb nu een leeg gevoel. Wat nu? Doorgaan op deze voet? De training in ieder geval wel, maar wat mijn voeding betreft moet ik even met mijn coach overleggen. Op mijn huidige vetpercentage van 13.4% hoef ik niet te blijven natuurlijk. 

Het is een rare situatie, hoor. Ik ben benieuwd hoe andere atleten dit ervaren.