Zwembadderen

Man, man, man, wat hadden we een voorjaar, he. Leek wel zomer! En nu is het zomer en het kan niet op. En wee degene die hier over gaat lopen zeiken, het is gewoon fantastisch weer en dat is het!

Wekenlang barbequen  in de tuin op zondag met de hele familie. De pizzaboer en de patatman kennen ons straks niet eens meer, zo vaak moeten we verzuimen. En elk weekend dacht ik, het zal de laatste keer wel zijn, maar niks , hoor. Weer kip in de marinade en satésaus maken.

De oudste dochter uit Spanje riep van tevoren al, als het zondag lekker weer is gaan we barbequen, hoor. Zij leeft nog met de gedachte dat je het vlees moet bakken zodra het buiten heet is, gelijk het ijzer, weet je wel. Maar het lijkt potdorie net of we in Spanje wonen. En aangezien het aanhoudend zomers blijft vond ik het nodig om een zwembadje aan te schaffen, zodat Max er lekker in zou kunnen spelen als hij bij ons langs zou komen. En wie het erg warm heeft mag er ook even bij komen zitten.

Neem je zwembroek/bikini mee

Dus na de bbq-boodschappen nog even langs Blokker voor een zwembadje.  Zo'n mega swimmingpool als zijn mama had gekocht zou het niet gaan worden, een simpel opblaasgevalletje.  Het was het laatste badje in de winkel, een roze variant, maar Max is nog op zo'n leeftijd dat hij zich daar niet aan stoort, en mocht hij dat gaan doen, dan zou hem die onzin snel uit zijn hoofd gepraat worden. Ook jongens kunnen zwemmen in roze baden!  Zo, afrekenen, naar huis, fiets in de schuur, badje aan degene met de sterkste longen gegeven met de opdracht om het zwembad op te blazen. Twee ringen hoog! Ondertussen ruim ik de boodschappen op en hoor van buiten een uitroep die me naar buiten lokt.

Wat ik dan zie doet me in mijn broek piesen van de lach. .Opblazen was de opdracht, niet opzuigen. Hoe mini was de baby op de foto die op de verpakking stond dan wel niet?   En had ik niet in de app geschreven dat de familie zijn zwemkleding mee kon nemen?

Max was er best blij mee, hoor en nodigde opa en oma uit om even mee te komen spetteren.