Kick off, part 2

De eerste dag

Het is de eerste officiële  oppasdag na vijf maanden. Mama Yvonne is weer aan het werk en ik mag laten zien wat ik waard ben als ervaren moeder en juf, maar als beginnend oma. 

Tess is een supermakkelijke baby, een rustig meisje, wat je alsmaar toelacht, dus zo moeilijk kon het toch niet worden. Ik was baby Max gewend, die à la minuut bediend diende te worden met een fles en dat was weleens lastig. ( opwarmtijd en zo) En met alles was hij ongeduldig, dus opschieten was je geraden!

Max is gelukkig groter en zelfstandiger en zelfs zo zelfstandig, dat hij mij helpt waar het nodig is. Zijn moeilijke tijden zijn voorbij. Het is een scheet van een joch.

" Max, wat wil je op je brood?"  " Haselslas"  " Oh, Max, dat gaat niet, want de boter is op"  Wat zegt hij dan gewoon, " Seeft niet, doe maar pindataas". De g en de k zijn lastige letters voor hem, dus het is soms raden wat hij zegt als er veel k' s en g's in een zin voorkomen.

Tess is , net als Max, een borstgevoede baby en moet het vandaag met de fles doen. Nou, daar ga je oma!

De fles die mama bij elkaar gekolfd had ging de gootsteen in, want het lukte van geen kanten. Lachen om mijn ( rare?) gezicht, maar brullen om de speen. Dan maar over op een fles met poedermelk. Zelfde verhaal, geen enkel slokje. Het was mijn eer eigenlijk te na, maar in het belang van de baby heb ik papa op zijn werk gebeld om raad. " Lopen en wiegen" Okee, lopend en wiegend lukt het me wonderwel om er 60cc in te krijgen. Maar dat was het dan ook wel.

Haar halve shirtje was nat van de melk die ernaast liep, maar dat was zo verschoond. Nog even spelen en dan als een wrap naar bed. 

Dan is het tijd om uitgebreid met Max te spelen en mag hij voor mij koffie zetten. 

Als het lunchtijd is en Max in zijn nieuwe stoel klimt, horen we zijn zusje ook weer. En dus zitten we even later gezellig met zijn drieën  aan tafel. In mijn enthousiasme maak ik meteen een fles voor Tess klaar, nog met het ongeduld van baby Max in mijn hoofd.  Maar deze dame heeft zo'n haast helemaal niet en ook niet zo'n honger als haar broer destijds. Ze slobbert met moeite 40cc op en weer verschoon ik haar natgeknoeide shirtje. 

Max gaat weer spelen en ik zie hem in een hoekje kruipen. Wat hij vanochtend ook al deed en wat toen een poepbroek opleverde. Bingo!

 

Kom op, Max, dit soort zaken deden we toch op wc? Maar vandaag even niet. Dan maar meteen met de schone luier de pyjama aan. En even later laat hij zich gewillig naar bed brengen. Zo ver alles goed. 

De fles van Tess heb ik in de fleswarmer geparkeerd, maar ja, die slaat niet af, weet je nog wel? Dus weer een verspilde fles moedermelk. Ah, zonde. Max blijft aanhoudend roepen, dus loop ik maar even zijn kamer in. Of ik zijn hond wil aanpakken en zijn konijn wil geven. Maar natuurlijk, als jij daarvoor in ruil braaf gaat slapen. Okee. 

En dan ga ik maar weer een nieuwe poedermelkfles maken. Lopend en wiegend drinkt deze kleine lieve meid haar fles van 100cc achter elkaar leeg. En dan wil ze echt niet meer.

Het is nu rust in huize van Str. Alles slaapt, ik ruik naar melk en ik ben blij dat ik het tot zo ver gered heb!