Kabouters

Kabouters bestaan. Ik heb het niet over dwergen of andere kleine mensen. Nee, over kabouters. 

 

Je ziet ze niet, maar ze zijn er echt en doen allerlei wonderlijke dingen zonder dat je het doorhebt. En nee, ze wonen niet in paddenstoelen of boomholten, maar in huizen. Geen kabouterhuisjes, nee, in mensenhuizen. Dat kunnen zowel eensgezinswoningen zijn of flats of bungalows. Ze wonen er zonder zich aan de mensen te vertonen, maar ze doen allerlei nuttige dingen voor de mens.

 

Het zijn veelal taken waar mannen óf geen kaas van hebben gegeten óf een bloedhekel aan hebben. Je zou dus kunnen stellen dat ze heel nuttig voor mannen zijn. Het zijn dus ook de mannen die overtuigd geloven in het bestaan van kabouters. Want wie in hemelsnaam vervullen anders de taakjes die zomaar ineens gedaan zijn, zonder dat zij er erg in hebben?

 

Opeens is bijvoorbeeld het bed verschoond. En opeens is het remspoor in de wc verdwenen. Zonder dat je er erg in hebt hangt er een andere schone handdoek bij de kraan. Waar komt die opeens vandaan? Die is toch zeker door de kabouters opgehangen. En de lege tube tandpasta is verdwenen en vervangen door een volle. Wonderlijk. En dat allemaal zonder dat je ooit een klein kaboutertje door het huis hebt zien sluipen. Zo eentje die alle kruimels van de bank oppeuzelt, of een die stiekem alle kreukels uit de kleren haalt. Of een kaboutertje die ervoor zorgt dat er oppas voor de kinderen is als de ouders allebei het huis uit zijn. 

 

Hoe bijzonder toch, hè, moeten die mannen denken. En hoe fijn dat die kaboutertjes dat gewoon aanvoelen en ongevraagd doen. Ze moeten ook wel over uitzonderlijke krachten beschikken, of ze doen sommige klusjes met een heleboel tegelijk, net zoals de mieren zich altijd verenigen. Want hoe kan het anders dat de kliko opeens bij de straat staat en als hij geleegd is weer netjes naast het huis? Dat zie je één enkel kaboutertje toch niet doen, of wel soms?

 

Waar komen ze toch opeens vandaan moeten de mannen denken. Terwijl de mannen naar voetbal/autoraces/de Tour de France kijken gebeuren er in huis blijkbaar dingen, want opeens staat het eten zomaar op tafel. Zelfs het bestek hebben ze erbij gelegd. Je vraagt je toch af hoe ze dat flikken.... De mannen hopen dat het ooit nog eens zal gebeuren dat ze er een biertje bij zullen zetten. Maar ja, dat is misschien wel heel erg veel gevraagd.

 

Het is wel een opvallend detail in dit verhaal dat vrouwen ABSOLUUT NIET in kabouters geloven. Zij weten wel beter! Ha!