Digi-dinges-kneus

Als je denkt dat het makkelijk is om een blog bij te houden, nou...dan heb je gelijk. Het schrijven zelf stelt geen ruk voor. Nou ja, als je niet let op wat taal- en spelfouten.  Maar er zijn andere zaken die het lastig maken, voor mij althans, als digibete oudere, opgegroeid in een wereld met communicatiemiddelen als briefwisseling, telefoon met snoer , tamtam en rooksignalen. Zodra de inspiratie er is kan ik er 's nachts van wakker liggen, bang dat het onderwerp waar ik over wil schrijven de volgende ochtend tesamen met eventuele dromen vervlogen zal zijn. Nee, dat is nou niet het lastigste voor mij. Ik zou kunnen zeggen, daar lig ik niet van wakker, maar ja, soms dus wel. Maar  het zit hem in de techniek van vandaag de dag.

Ten eerste

Ten eerste typ ik met 1 vinger, want op mijn telefoon. Want het lukt me dus echt, echt niet! met twee duimen. Ik heb eigenlijk kleine handjes met dikke vingertjes, maar zelfs obese jonge meiden kunnen het met hun duimen. Ik houd mijn telefoon vast en met de andere hand/ wijsvinger tover ik van letters ,woorden en zinnen. Als het lang duurt gaat de hand die mijn telefoon vasthoudt gevoelloos worden, dus opschieten is dan geboden. Ja, ik weet het, een raar verschijnsel, maar ik kan er mee leven, hoor. Ik ga er niet 38 fysio behandelingen tegenaan gooien om het te verhelpen. Maar goed, dan is mijn stukje klaar.

 

 

Ten tweede

Dan zoek ik een paar leuke foto's die met het stukje te maken hebben en probeer die te plaatsen. Hoe ging het ook weer? Hoe deed ik dat vorige week ook weer? Hoe open ik die hele handel aan foto's die op mijn telefoon staan? Hoe vaker ik het doe hoe beter het gaat, dus het is beter elke dag een stukje te schrijven, maar ik ben bang dat ik dan helemaal niet meer aan slapen toe kom.

Degenen die de moeite nemen om mijn blogjes te lezen hebben gezien dat er foto's bij staan. Bovenaan en onderaan. Maar ik heb onlangs ontdekt dat ze er ook tussen kunnen. Maar dan moet ik het wel tijdens het schrijven doen. Komtie, kijk weer een! 

Net of ik met een pen schrijf, haha, wat ouderwets!!

 

Ten derde

Maar ik wil zooooo graag ook filmpjes kunnen plaatsen, want dat maakt een blog veel leuker. Bewegende beelden boeien meer. Maar dat gaat dus niet zo simpel, nou ja, voor deze digibete oudere die enzovoort...En ik heb met dit soort dingen totaal geen geduld. Het is dat ik zuinig opgevoed ben, anders zouden er al heel wat p.c .'s , laptops en mobiele telefoons door het raam naar buiten gesodemieterd zijn, met de drie verschillende afstandsbedieningen van 1 enkele t.v. er direct achteraan. Hebben jullie dat ook? Alles is tegenwoordig zo geavanceerd, maar je hebt een A-4 handleiding en 3 apparaten nodig om de t.v. aan te zetten. 

 

Ook zoiets, je typt je stukje, leest tijdens het typen uit je ooghoeken zo nu en dan mee, maar ga je teruglezen dan zie je dat je telefoon denkt dat hij even kan bepalen wat jij dacht te gaan schrijven. Nou helemaal fout! Samsung, je hoeft niet mee te denken!!

Zie je dat het heel wat energie en vooral tijd kost? Wie weet zit er bij blog 231 een filmpje bij.

Maar ik hoop dat het me eerder lukt.

Kijk nou....

Vraag niet hoe, het was een hele krachttoer, maar hier is een filmpje van powergran. OEFFF!!!