Strand - shoot

Nadat we de afspraak voor het maken van foto's op het strand hadden verzet  bleek dit precies samen te vallen met ons weekend in Zeeland. Komt dat even mooi uit , zou je denken:  Zeeland, strand, foto's, geweldig toch? Ware het niet dat ons strand in Zeeland en het strand waar de foto's genomen zouden gaan worden een flink eind uit elkaar lagen. De afspraak stond vast en het weer zou fantastisch zijn, voor zover je een hittegolf fantastisch vindt, natuurlijk. Maar de foto's zouden in de avond gemaakt worden en dan is een zwoele zomeravond heel welkom. Het eerder voorgenomen prepje was prut, zoals je eerder hebt kunnen lezen, maar een dagje spaarzaam eten moest wel lukken. Het was ten slotte ons weekendje weg en dan wil je wel ten volle genieten. Een beetje matigen die dag was best wel  te doen. 

Voor we vertrokken keken we even naar de weersverwachting van die avond.  Bewolkt en kans op een bui. We besloten er toch maar voor te gaan en maar af te wachten wat de weergoden zouden doen. Een leuke suggestie was een bikinifoto in de regen met paraplu.

 

Na anderhalf uur rijden ontmoetten we Ton Jutte , de fotograaf die al eens  eerder foto's had gemaakt. We hadden er zin in, en ons publiek op het strand  blijkbaar ook. De eerste foto's gingen goed en toen begon het donker te worden en te druppen.  Na de hitte van die dag was het een welkome verfrissing, maar iets minder leuk voor de lampen en de camera, dus  staakten we de shoot.

Na ongeveer een kwartier hield het druppen  op en wij konden weer verder.  Verder in het zand, tussen het helmgras en in de zee, waar zelfs een zeehond even kwam kijken wat we deden! Ik was het hele warme weekend nog niet in zee geweest, bang voor de kwallen die er ook in zwommen, maar als de fotograaf zegt, ga de zee maar in, dan ga je de zee toch in.

Na twee uur was het genoeg en  werd de boel weer ingepakt. Fotograaf was in zijn nopjes, model was ook blij. En nu ik de beste foto's gestuurd heb gekregen zijn er natuurlijk altijd weer dingen waar ik zelf kritisch naar kijk en waarvan ik denk, hmmm... en niet in de zien van mmmm lekker, maar  hmmm, niet zo lekker, niet zo goed, rare blik, bolle buik, warrig haar enzovoorts. Dit kan beter, dat kan beter, maar voor een meisje van bijna 63 jaar kan het nog best door de beugel, zo door de beugel dat de fotograaf  mijn foto in badpak er zijn omslagfoto op facebook van heeft gemaakt. Dan zijn we alledrie, fotograaf, coach/ man en model toch best wel trots op.