Wroemwroem

Ik denk dat ik later boer word. Niet voor het buitenleven of de veestapel, nee vanwege de tractoren natuurlijk.

Of ik word autocoureur. Ik heb mijn voornaam al mee ; die ligt al goed in het gehoor.

Of ik word motorcoureur. Nog veel cooler. Mijn vader heeft al een motor voor mij. Hij moet alleen nog wel kunnen rijden, maar voor nu vind ik het al super om er alleen maar even op te zitten. Papa weet wat ik cool vind. Niet gek toch dat mijn eerste woordje  "papa" is.

. En mama maar oefenen met "mama", maar dan moet je toch echt met iets beters dan een puzzel of een boek uit de bieb aankomen, hoor mama. Mijn vader heeft  ook een motor voor zichzelf. Die rijdt wel, maar niet uit zichzelf, daar moet mijn vader hem wel voor uit de garage halen, hem starten, en gas geven. Maar dan... WOW! dat geluid, joh! Wroemwroemwroem!!  Zo geweldig. Ik hoor vaak motoren door onze straat rijden en dan denk ik, daar komt mijn papa! Maar nee, mijn papa rijdt op een fiets. Of een auto, een gewone. Niet  eens in zo'n busje zoals opa heeft.Dat busje is ook cool, vooral omdat ik een keer dat grote stuur mocht vasthouden van opa. "Opa" was dan ook mijn tweede woordje.

 

  Als we weleens in de garage mijn driewieler pakken zie ik papa's motor achterin de garage staan. Zo mooi, joh, maar zonder geluid. Lang vond ik dat niet zo'n probleem; komt wel  als het mooi weer is, dacht ik. Maar ik zit al weken in mijn zwembadje ( kan je dus wel zeggen dat het mooi weer is) maar papa's motor bleef achterin de garage staan. Even dacht ik nog dat hij , net als de cavia  dood was en dat papa hem niet durfde begraven, maar dat was niet zo.

Afgelopen zondag bleek hij springlevend en grommend, wroemwroem!!! En daar ging mijn papa! Wow!! In zijn korte broek en op zijn slippers! Zou hij naar het strand rijden? Maar nee, hij stond daar ineens bij opa en oma voor de stoep. Ik moest met mama met de auto mee, niks aan.

 

Maat toen kwam het. Ze denken dat ik niet hoor of begrijp waar het over gaat, maar dit had ik snel door. Want daar kwam tante Marcella aan. Ook in een korte broek en op blote voeten, want haar schoenen had ze uitgedaan. Papa startte de motor. WOW!! Wroemwroemwroem!! En toen ging tante Marcella op de motor zitten. Zij wilde hem vast meenemen naar het strand, op haar blote voeten en in haar korte broek,  maar ik hoorde haar iets zeggen over een helm. Papa's helm paste haar niet. Gelukkig maar, dacht ik. Maar ik zag haar naar papa's motor kijken, jongen , dat was niet normaal.

Zo kan oma mij af en toe ook aankijken en dan begint ze mij te zoenen. Papa zei iets over een rem repareren en tante Marcella stapte toen af. Ik kreeg echt het idee dat ze in plaats van met ome Stephan met papa's motor naar huis zou gaan. Papa repareerde de rem en toen mocht ik voorop een rondje om het plein maken. Geweldig was dat. 

 

De motor van papa staat weer achter in de garage, dus misschien haalt hij hem volgend weekend weer tevoorschijn voor een ritje met mij. Maar als tante Marcella er met papa's motor vandoor gaat is het volgende woord toch echt "MAMA", hoor!