Babylachjes

Het eerste teken van leven wat een baby buiten de buik van zijn mama laat zien is eigenlijk het laten horen dat ie er is. Dat is de allereerste blijdschap van de jonge ouders, hij doet het! Maar als hij het heel vaak doet, de  herhaling van zijn eerste bekendmaking op aarde,  zie je de blijdschap snel tanen. Alweer! We weten dat je er bent, hoor.

En als de prille baby er een sport van maakt zijn ouders telkens weer op de hoogte te houden van het feit dat ze nu niet meer samen , maar met hem erbij zijn, door middel van gekrijs, durven ze het niet uit te spreken, maar denken ze vast nog weleens terug aan de dagen die minder tergend waren.En er lijkt geen eind aan deze dagen en vooral nachten te komen. Maar dan breken er toch andere tijden aan...

Kijken

Sliep je baby ( met ogen dicht) of huilde je baby( met ogen dicht) dan is de tijd dat hij zijn ogen langer open houdt zo aandoenlijk. Hij kijkt je aan, met grote open ogen, en hij volgt je blik. Hij kijkt naar de mobile boven zijn box. En je merkt, ik heb contact! Maar dan wordt het nog leuker...

Lachen

 

Wanneer de honger gestild is en de luier weer droog, en alle omstandigheden voor de kleine baby gunstig zijn, verschijnt er zomaar opeens een lach op zijn gezicht. De allereerste glimlach, het binnenpretje van je kleine baby. Of vindt hij je gewoon aangenaam om naar te kijken, herkent hij je vertrouwde stem en beantwoordt hij dit met een instemmende lach? Je weet niet wat het is wat deze lieve lach veroorzaakt, maar schattig is het altijd.  De notitie wordt gemaakt, de eerste lach! En als het vaker gebeurt dat hij je zomaar spontaan zijn liefste lachje geeft hoe leuker het wordt. Je kan er geen genoeg van krijgen en om zijn liefste lachje uit te lokken ga je veel tegen hem praten of geluidjes maken.

Kletsen

En als je veel praat met je kleintje gaat hij terug praten. Hij doet zijn stinkende best, maar veel snap je er niet van, maar dat laat je natuurlijk niet aan hem merken. Je wilt hem niet teleurstellen en hem niet onzeker maken, dus je maakt gewoon hetzelfde geluidje wat hij maakt , en je kijkt er nog serieus bij ook. Geen ouder die zal zeggen: ik snap geen reet van  wat je zegt, dus laat maar. Nee, natuurlijk niet, ahh, goediegoediekoekoekkiedoekoe ggggdddddprrrttt, ja, gezellig, he. Lekker kletsen met papa of mama.

Te lang

 

En dan gaat de kleine pruttel een weekendje weg met zijn papa en mama en de hele familie van mama en heeft hij het zo naar zijn zin daar dat hij zijn liefste lachjes laat zien en zijn schattigste geluidjes laat horen in een intiem gesprekje met mama. En dan blijken twee weken op een babyleven van twee maanden ineens heel lang. Na het onderonsje met opa lijkt het of je ineens het prille babyleven van je afgeschud hebt, kleine Stan, en begin je een communicatieve baby te worden. En vanaf nu wordt het leuker en leuker en leuker! Jippie!!!!