Feest

Ik heb zoveel redenen om in een feeststemming te raken dat ik er nu al bijna op wil toasten, nog voor het feest is. Ik hoor je denken: zeg op, nou wil ik het weten ook!  

Eén:

 Het is bijna vakantie! Dat ik nog een waslijst heb die ik moet afwerken schuif ik nu even terzijde, anders bederft het de stemming. Vakantie! Het mag ook gewoon leven-zonder-verplichte-arbeid heten, dus gewoon doen en laten waar je zin in hebt en de klok links laten liggen. Ik kijk er naar uit, joepie!

Twee:

 Onze Spaanse dochter is weer in het land, en al slaapt ze een paar dagen elders, ze is hier ook even en dat zijn dierbare momenten, yeah!

Drie:  

Max, Tess en hun papa en mama komen weer bijna thuis van hun vakantie bij tante Anouk en ome Alex. En natuurlijk ben ik ook blij dat mama Yvonne en papa Ralph mee terug komen, al lijkt het uit de vorige zin niet zo. Maar het is wel zo dat ik straks blij ben dat ze weer veilig op hun thuisbestemming zijn. Uit de foto's en filmpjes die ze met ons delen zie ik dat ze het met zijn allen heerlijk hebben. Tess en Max dollen met elkaar en zwemmen in hun privézwembad bij het huis. En Max is opeens een grote vent geworden die gewoon zelf de wc opzoekt om daar staand, jawel! , zijn plas te doen. Whoop, whoop!!

Vier:

Stan heeft nu in het weekend mijn onverdeelde aandacht. het kereltje van 4,5 maand oud met zijn jeans en basketbalschoentjes begint een koppie haar te krijgen en dat tesamen met zijn heerlijke lach maakt hem een echt knuffeldiertje. Zo schattig!!

Vijf:

 De verjaardagsweek breekt bijna aan. En al is Esther dan weer terug naar Spanje om daar haar verjaardag samen met Cyril te vieren, wij staan er hier thuis altijd wel bij stil. Yvonne mag het spits afbijten en we gaan weer een even jaar in : 30, 36, 34 en tenslotte 28 jaar jaar geleden smeerden we beschuiten met veel roze en ook blauwe muizen. De vlag is gewassen en kan binnenkort weer gehesen worden. Jippie!

Zes:

 Het plan ligt klaar om in augustus naar onze half Griekse dochter te reizen. Zoals ik verwacht zal er een halve dag van te voren geboekt worden en laten we hopen dat het niet eerder zal zijn, want dan raak ik weer uit mijn doen vanwege de grote verandering. En aangezien mijn koffer mee naar Spanje verhuist, hoef ik nog niet te gaan inpakken, want dat kan gewoon nog niet, haha. Tha sas doúme sýntoma!

Zeven:

 Volgende week organiseren we een INBA barbeque voor alle deelnemers aan het afgelopen WK in Athene. Fijn om iedereen weer te zien en alle herinneringen aan het wereldkampioenschap weer op te halen. Ik doe deze week een zonnegroet en een dansje om de regengoden te verjagen, want de essentie van barbequen ligt bij een buitenleven.  Vraag : wie wil voor kok spelen?

 

Ik zit nog op zeven, maar ik denk dat ik acht ook kan toevoegen...

Acht:

 Elk jaar organiseren twee collega's een verrassingsuitstapje met eten voor de anderen en aangezien het echt elk jaar een verrassing is kan ik me daar ook op verheugen. Hoe suffig of hoe spannend de teamuitjes de afgelopen jaren ook waren, lol hadden we altijd.Banden hard oppompen, jongens.

Negen:

Is nog niet definitief, maar ik vermoed dat ik wel medewerking vind in mijn trip naar Las Vegas. Het zal een kort tripje worden, dat wel, maar ik kan gewoon in voorbereiding gaan. Onbetaald verlof, maar met de mededeling, ja, iedereen wil wel buiten de vakantie op vakantie.  Het wordt niet echt begrepen, vind ik.  Maar goed, als ik kan gaan ben ik al blij. Ik ben benieuwd hoe het gegaan zou zijn als ik , laten we zeggen in een volleybalteam zou zitten en naar Las Vegas zou afreizen om daar aan een groot toernooi deel te nemen.Maar niet zeuren: Let the party begin.

 

En tien.......

Wat zal de tiende reden  voor een feestgevoel worden?Oh, ik weet het al. Dit is tweeërlei, maar wel feestelijk. Mijn kleuters uit groep twee mag ik op de laatste schooldag loslaten op de glijbaan die ze de schooldeur uit laat glijden. Bye, bye, veel plezier in groep 3. Jullie waren schattig, maar wel met veel.

Openen maar, die fles.