Lol

Kijk, je bent 1 jaar oud en gaat op expeditie. Op ontdekkingstocht door het huis. En nu je zelfstandig kan lopen gaat dat verkennen steeds sneller en kan je beter je gang gaan, zonder dat je teruggesleurd wordt van wat je van plan was te gaan doen. Zoals bijvoorbeeld wanneer je mama alles vanuit de vaatwasser de boel weer op zijn plaats in de kasten zet, ja...dan grijp je je kans!

De klep staat open, je ziet je fles en wat een prachtige opstap is dat, zeg. Je bent meteen een paar centimeter groter. Kraakt er daar iets? Maar...hup , daar zet mama je weer met beide voeten op de begane grond. Jammer, want je was van plan om te ontdekken of die hele mand er net zo uit kon als laatst bij opa en oma.

Met mama verstoppertje spelen is dikke pret. Maar met oma gaat dat anders. Oma snapt dat spel niet zo goed en dus kan je lekker je gang gaan. In de tussentijd dat zij loopt te roepen: "Waar is Max nou toch?"  heb je je hele commodeinhoud uit de kast kunnen trekken. Gillen van de lach als ze je dan toch vindt. Nou ja, oma lacht maar kort, want zij moet eerst de boel opruimen voor zij zich mag gaan verstoppen.

Op dinsdag is het altijd bal. Dan nemen tante Anouk en ome Alex de taken van papa en mama over, maar dan anders. Moet je horen. 

Tante Anouk is altijd in voor een lolletje, maar je had haar gezicht moeten zien toen ik in bad gepoept had. Maar als dat weer over en vergeten is mag ik gewoon het brood wat ik niet meer lust in mijn haar smeren. Of aan de stoel of aan mijn kleren. Geeft niks. Haha , dikke pret hoor.

En als ik in zo'n dulle bui ben mag ik alles. Aan alles zitten, nou ja, zolang ze het niet door hebben. Want toen ik dat vaasje kapot smeet hadden ze het wel in de gaten. Dat was jammer, want het geluid was mooi, maar tante was boos.