Hallo baby

Nog even, Max en dan  ben je grote broer, enigkindaf, de oudste, het oefenkind, maar nog steeds onze oogappel.

Ja Max, als oudste van een gezin ben je altijd het oefenkind, degene die met alles het spits moet afbijten, de enige die in een gezin met meerdere kinderen enig kind is geweest en dus even helemaal alleen van alle aandacht heeft kunnen genieten. Het maakt je plaats in de kinderrij om die reden uniek. Elk volgend kind moet delen in de aandacht van zijn ouders.

Uitbuiten, nu het nog kan

Ik zou zeggen, buit het nog even uit, nu het nog kan, jongen. Straks gaat er veel aandacht uit naar een om de drie uur brullende baby die gevoed, verpamperd, geknuffeld, gewassen en verschoond moet worden. Zie daar nog maar eens tussen te komen. Ja, op de uurtjes dat je broertje of zusje slaapt zijn ze weer een en al oog en oor voor jou, maar dat geldt voor de eerste weken. Want als jouw broer of zus het zo bont maakt dat ze je ouders geen normale nachtrust meer gunt zijn ze overdag bekaf en moet je jezelf vermaken.

Oefenen voor de komst van de baby

Ik zie dat je al aan het oefenen bent, met jezelf vermaken, goed zo! En ik zie dat je ook heel lief tegen baby's kunt zijn. Althans tegen baby's die niet de hele boel bij elkaar krijsen, zoals jouw babypop. Die is rustig en vindt alles prima wat jij doet. De pop mag met je meerijden op je fiets en krijgt drinken uit jouw fles en mag jouw boterham opeten als jij geen trek meer hebt. Zelf als je wel trek hebt deel je met de babypop. En dat is prima, Max. Dat zien je ouders graag.

Niks door?

Kreeg je trouwens geen argwaan toen mama opeens met haar oude babypop van vroeger aan kwam zetten? Nee? Had je het nog niet door? Ik wil niet vervelend doen, hoor, maar snap je een beetje waarom je opeens zo'n mooi nieuw bed hebt en waarom je opeens een supermooi nieuw kamertje hebt gekregen? Ja, in jouw bed ligt straks een klein popje. Een baby, een echte, die voorlopig geen toestemming krijgt om op jouw fiets mee te rijden, laat staan dat je hem of haar brood  met pindakaas mag voeren. 

Tijd voor boxershorts

En als je straks echt de grote broer wilt uithangen zou ik mijn best gaan doen met die nieuwe wc bril speciaal geschikt voor die minibilletjes van jou. Grote broers dragen onderbroeken, wat zeg ik boxershorts! Kleine babyzusjes/broertjes dragen luiertjes, ha!  Nog even Max, en dan mag je de baby kusjes geven in plaats van die bolle buik van mama.