Rekken en d'r bijblijven

Ken je Wim Sonneveld? De ouderen onder ons vast wel. Het is een cabaretier uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Nou , dat klinkt gewoon prehistorisch, zeg. Het was een man met een bekakt accent die in zijn conferences plat Amsterdams ging praten. Maar net zoals dialect niet te verhullen is ( ik hoor direct of iemand oorspronkelijk uit Dordrecht komt) zo is ABN ook niet te verhullen. Maar goed, hoe kom ik op die man? Dat heeft te maken met enkele stukjes uit zijn shows van vroeger die zijn blijven hangen bij mij. Zoals de titel van dit stukje tekst : Rekken er d'r bijblijven.

Rekken en d'r bijblijven sloeg op de aanhang van zijn zogenaamde dochter . Als je het wilt zien, zoek even op you tube : Wim Sonneveld- De Jongens. 

Maar over "de aanhang" wil ik het niet hebben. De aanhang is okee en hoeft niet " van foto's afgeknipt te worden" , zoals in de conference van Wim. Nee, zie je een verschil tussen deze foto's? Afgezien van de stand van de camera? Ja, juist! Er staat een persoontje meer op. Een persoontje wat even een powernapje had gedaan voor de grote show zou gaan beginnen. Wat mama, wat papa, dachten jullie nou echt dat ik gewoon zou doorslapen  terwijl het binnen zo gezellig is. Haha, fout.

Nee hoor, zo lang als het kan: rekken en d'r bijblijven! En dan kan je zelfs de vuurwerkshow vanaf 9-hoog meemaken. Wie wil dat nou missen? En zoals Max tegen mooie lichtjes zegt " Wauw!" was het inderdaad de hele avond en nacht "WOW!!!