Vliegende tijd

De tijd vliegt! 

Wat een stom gezegde eigenlijk, he. Vogels vliegen, vleermuizen vliegen, vissen kunnen het zelfs ( sommige dan), vliegtuigen vliegen en verder natuurlijk allerlei ander spul, zoals irritante drones. Okee, dat weten we allemaal.En dat de tijd vliegt betekent dat, als je even niet oplet,  er alweer een dag voorbij is voor je er erg in hebt. 

Als je ouder wordt, zoals ik bijvoorbeeld, heb je het idee dat de jaren steeds wat sneller voorbij gaan. Ik weet niet of er leeftijdsgenoten zijn die die ervaring delen, anders is het een nog niet geïdentificeerde kwaal waar ik aan lijd. Het is januari 2018 en ik knipper drie keer met mijn lange wimpers en het is december! 

Het is januari 2018. Max loopt net los, ik knipper en hij rent! 

Het is januari 2018. Ik knipper weer, en daar heb je Tess!

Het is zomer 2018. Ik knipper en ik ben bijna oma van drie!

Het is lente 2018. Ik knipper en Anouk is alweer terug!

Het is winter 2018. Ik knipper en daar is Esther weer??(wishful thinking heet dat toch?)

 

Ho ho ho, even weer terug....

Het is december 2018 en Max is al twee keer zonder zijn mama op bezoek geweest bij de kinderopvang waar hij in januari zijn dinsdagen gaat doorbrengen.  Zoals verwacht ging dit gewoon goed. Max vindt het speelgoed leuk, de leidster ook, want zij speelt met hem en hij bepaalt zelf wel even dat hij ook zo'n rijstewafel lust die een ander kindje heeft.  Als zijn mama hem komt halen is ze voor hem veel te vroeg, want hij is nog niet klaar met spelen. 

Max wordt al een grote jongen! En dat vindt hij zelf eigenlijk ook wel. En zoals het grote jongens vergaat, die spelen de héle dag aan één stuk door. Wat nou middagdutje? Daar lachen ze om! Hahahaha! Dat is voor baby's , zoals zijn zusje. Maar het wordt lastig als het avondeten klaar gemaakt gaat worden en mama even bezig is. Dan kan het gebeuren dat grote jongens even inkakken....

 Grote jongen

Ja, de tijd vliegt... De juf van de kinderopvang beloofde dat Max mocht blijven slapen, maar als hij even door traint op dit onderdeel, dan kan hij gewoon de hele middag lekker doorspelen, terwijl de rest van die mietjes ligt te slapen! En dan is al het speelgoed exclusief voor hem! Zeg nou zelf, slim of niet?

 

Grote meid

De tijd vliegt... Was Tess nog een baby die zowat  de hele dag slapend doorbracht, nu is ze vaak vrolijk wakker en speelt ze in de box , op de grond of zit ze lekker met papa te chillen na het eten. Gewoon relaxed met de benen op tafel zolang niemand er iets van zegt. 

Ik knip wat vleugels van de tijd, want ik wil even dat het niet te hard gaat.