Road to Olympia, deel 5

"Nog zoveel weken tot aan de Olympia!"    "Zoveel dagen tot aan Las Vegas" De atleten die dit op instagram posten maken me zenuwachtig, want dan krijg ik de kriebels. Zo weinig weken? Nog maar zoveel dagen? Hellepie! Maar dan heb je mijn thuiscoach die zegt :"Stel je niet aan, niks aan de hand, al zou het over twee weken zijn".  En mijn online-coach rept er met geen woord over, die blijft ook rustig en doet alsof er niks aan de hand is.

De laatste check up gaf een bijna-wedstrijdgewicht aan en een dito vetpercentage van 12,7%. Niet aanstellen, dus.

Maar buiten de trainingen en het poseren en het houden aan mijn "dieet" zijn er nog veel zaken te regelen.  Maar eerst even over het poseren en het dieet.

Poseren 

Als je denkt dat ik op het podium maar gewoon wat heen en weer loop en een rondje draai, den heb je het mis. Goed poseren is een serieuze aangelegenheid. Hoe loop je? Hoe ga je staan? Wanneer span je wel en wanneer niet aan? Hoe presenteer je je naar de jury? De eerste stap op het podium kan al beslissend zijn. Dit betekent dus : oefenen, oefenen, oefenen.

Dieet

Dieet, ik schreef het al tussen aanhalingstekens, want ik dieet niet , ik eet. Ik eet wat goed is voor mijn spieren en wat gezond is voor mijn lijf. En mijn kast heeft, sinds ik begeleid wordt door Richard Bell van @Bellcoaching, een lege plank. Hee, dat is handig, komen ze van Bellcoaching bij je opruimen? Nu denk je, wil ze nou grappig zijn? Maar het is wel zo. Niet letterlijk, maar van Richard mochten alle supplementen waarvan de werking nooit is bewezen in de kliko. Hup, weg ermee! En voor wie denkt dat het zo is dat hij extra aminozuren nodig heeft om goed te kunnen presteren kan ik zeggen , de supplementenindustrie presteert goed. Ze verdienen dik aan al die goedgelovige fitnessmensen die menen dat hun progressie alleen maar slaagt als ze voldoende pillen slikken. Droom verder, de enige die er slank van wordt is je portemonnee.

Zaken regelen

Dacht ik dat ik mijn eigen vervanging voor mijn klas al goed geregeld had, krijg ik van mijn lieve vriendin/collega te horen dat zij amper kan lopen vanwege een ernstige knieblessure.Beterschap, meid. Geen paniek, het is nog maar een paar weken, HELP!!Maar tijdens een buurtbarbeque kwamen daar op één avond al twee aanmelders. Komt goed.

Mijn account voor de wedstrijd is geregeld, nu kan ik mijn worldmembership aanvragen (kassa!)

Ik ben ook in contact met iemand die mijn bikini gaat maken ( kassa!)

Mijn eerste afspraak met mijn andere Richard, van @Fysiotherapiercvanputten, is vastgelegd. Hij gaat mijn benen weer onder handen nemen. Denk even aan de foto hieronder. Dit doet hij graag en wordt zijn sponsorbijdrage.

 

Wereldberoemd in de buurt

Paar weken terug kreeg ik bezoek van een journaliste van het huis- aan- huiskrantje. Een krantje wat ik zelf nooit lees vanwege een Nee! Nee!sticker op mijn brievenbus. Geen krantje, geen nieuwjaarswensen, zo werkt dat. Maar goed, het krantje, in de vorm van een mevrouw kwam langs voor een interview. Zonder recorder, maar met een echt schrijfblok. Na de eerste vraag ging ik los en wie mij kent weet dat ik snel in details verval. De normale luisteraar zie ik dan vanwege zijn wazige blik al afdwalen, maar zij moest focus houden en pennen. Het was niet bij te houden natuurlijk en dat ze af en toe de draad een beetje kwijt was bleek toen ik het stuk tekst ter correctie toegestuurd kreeg. De hele chronologie lag overhoop. Dat krijg je als je zoveel lult als ik . Dan zelf maar schrijven.

Het stukje staat in een buurtbijlage, dus ik kan me nog wel in andere delen van de stad ongehinderd vertonen zonder alsmaar aangesproken te worden of handtekeningen te moeten uitdelen.

Tot zover de update. Wie mij financieel wil steunen en iets in de fooienpot wil doen moet even naar mijn  fundraise-actie gaan op Facebook. De teller staat  momenteel op 220 euro.