Kerst 2018

Het is elk jaar hetzelfde liedje geweest. Geweest, ja! Want dit keer trap ik niet weer in die valkuil die  Kerst "feest" heet en  je elk jaar weer hoofdbrekens geeft. Dit jaar heb ik de boel helemaal onder controle; en dat heb ik graag, de boel onder controle. 

Niet moeilijk doen

Ik heb de boom staan, versierd en wel, en zonder geëtter met de lampjes dit keer. Ik heb nu een lichtsnoer waarmee ik gewoon om de boom heen loop, stekker erin en klaar! Perfect, geen gevloek en getier dit keer. De slingers zaten wel een beetje in de war vanwege een slordige opbergbeurt van vorig jaar, en bijna had ik die slingerklit in de prullenbak gemieterd tot hij zich ineens vanzelf ontklitte. Hier en daar nog wat kerstprullaria en klaar is het huis, kerstklaar! Zelfs de voordeur en de entree zijn kersterig. De deur was helemaal simpel, want de kerstkrans heeft gewoon een heel jaar aan de binnenkant van de deur gehangen en die hoefde ik dus gewoon een slinger te geven, zodat hij nu aan de buitenkant hangt. Hoe makkelijk kan je het je maken?

Dobbelen

Dit jaar hebben we besloten om geen lootjes te trekken en dat gaf bij menig familielid ook wel de nodige rust. In ieder geval bij mij. Geen gejakker door overvolle winkels of gezoek op het internet naar dat ene cadeau voor precies dat afgesproken bedrag. Gewoon wat kleine cadeautjes bij elkaar snaaien, voor ieder wat wils, voor het welbekende dobbelspel. Al jarenlang een traditie in veel gezinnen, maar sinds vorig jaar nieuw voor ons kerstfeest.  En laat ik die cadeautjes nou zelfs al ingepakt en wel al voor elkaar hebben.

Gourmet

Wij zijn zeer traditiegetrouw of saai, wat je wil, en dus staat bij ons het gourmetstel met kerst op tafel. Geen gestress over het menu, over wat iedereen wel of niet lekker gaat vinden: je bakt gewoon je eigen kerstkostje. En ja echt hoor, zelfs de boodschappen  daarvoor heb ik al in huis. Zelfs al val ik morgen dood neer, het kerstfeest kan bij ons gewoon doorgaan. Heerlijk, toch?