Wedstrijdvoorbereiding NK INBA 2023

Na een paar weken van wat we noemen familiekwaliteit is het nu tijd om gas op de plank te zetten. De feestdagen waren enorm gezellig en alle logeetjes zijn weer naar huis. Na deze maanden van familieleven, met leuke en minder leuke dingen, maar met de nadruk toch wel op de leuke dingen moet ik eerst even afkicken om daarna mijn hoofd en lijf in de richting van de wedstrijd te gaan krijgen. 

Om mijn vorige blogs over de benentoestand even kort samen te vatten : ik moet ermee leren leven dat nu echt niets helpt om de structuur van mijn huid te verbeteren. Cuppings, shockwave, bindweefselmassages, pakkingen en LPG behandelingen ten spijt moet ik tot de conclusie komen dat het alleen maar heel veel pijn en geld gekost heeft en dat het resultaat minimaal was. Degene die meent nog iets voor mij te kunnen betekenen mag zich direct bij mij melden. Ik test het gratis voor je uit tegen een boel reclame op social media. Zo doen influencers dat toch?

Maar nu weer even naar waar het straks om gaat. Droog staan in bikini op een podium in een betere shape dan ooit. Dat is wat iedereen zichzelf voorhoudt, niet? Ik eigenlijk ook, terwijl ik nog maar moet zien of ik het kan waarmaken. Als ik de foto's terugkijk van eerdere wedstrijden, toen ik niet eens echt tevreden was, dan denk ik, wow, ben ik dat? Zo was dat vroeger ook met de portretfoto's die op school gemaakt werden. Och, heden, wat een rimpels! Een jaar later keek ik die foto's terug en vond ik het eigenlijk wel meevallen.

Maar goed, ik ga er weer voor. Als 65-jarige pensionado, dit jaar. Tijd zat om er werk van te maken dus. Al moet ik zeggen dat ik het af en toe best druk heb. Maar de vijf trainingen die ik in de week doe lukken altijd. Soms plak ik er wel eens een extra tussendoor, gewoon omdat ik me goed voel, dit tegen de regels van mijn coach in. Met mijn coach Richard Bell bespreek ik elke week wat er wel en niet goed gaat en wat er nodig moet veranderen. De weken hiervoor waren aangepaste trainingen in verband met een kleine operatie aan mijn buikwand en een blessure aan mijn knie, waar ik nog voor steeds voor onder behandeling ben bij een sportfysiotherapeut. Maar dit gaat steeds beter en ik kan zonder pijn trainen.

De metingen van gewicht en vetjes worden door mijn man verzorgd, net zoals de begeleiding in de sportschool in de weekenden, als het nodig is. Hij helpt mij bovendien met aanwijzingen bij het poseren.  Richard heeft de macro's van mijn dieet weer aangepast, wat moet gaan leiden tot het lager brengen van de vetten op mijn lijf. Je ziet, ik heb uitstekende begeleiding, alleen moet ik er misschien wel wat meer gebruik van maken en niet denken dat ik het op mijn eigen houtje ook wel kan.  Het uit handen geven is een moeilijk iets voor mij. 

Voorlopig ga ik nog goed. Voor wie dol op cijfers is: mijn gewicht staat op 52,5kg, mijn vetpercentage 16,5%.

Vind je het leuk om dit proces te volgen? Houd mijn FB- en IG-pagina dan goed in de gaten voor regelmatige updates.

FB: Willie Heuser IG: willie_inba_athlete

Wordt vervolgd...