Vakantie

Nog één dag werken en dan begint de vakantie!  Hoe heerlijk is dat.

En nee, ik ga niet naar een zonnig oord waar de temperatuur hoger is dan hier in Nederland. En nee, ik heb geen grootse plannen voor de komende week.  Ik heb ook geen afspraken staan die afgehandeld moeten worden of gewoon voor de fun zijn.  Ik ga ook niet klussen in huis of me werpen op een in het verschiet geraakte hobby. Ik ga ook de vrijgekomen uren die ik normaal gesproken  werk  niet gebruiken om extra trainingen in te lassen. Ik ben niet van plan om de tuin aan te pakken of de auto in bad te doen. Ook de ramen zullen moeten wachten op hun tweejaarlijkse zeembeurt; het is nog niet zo ver en als de zon toch nog niet te overdreven schijnt kunnen we er nog doorheen kijken.

 

Wat dan wel?

Misschien ga ik winkel-shoppen. Ja, echt in een winkel, waar kleding in een rek hangt en waar je de stof kunt voelen. Misschien ga ik onverwachts bij iemand op visite. Kan dat nog, eigenlijk?  Misschien ga ik uitgebreid koken of bakken. Misschien ga ik mijn kasten opruimen en uitsoppen. Misschien ga ik schoenen poetsen. Of de woonkamer opnieuw inrichten. Of plantjes zaaien voor het voorjaar.  Misschien schrijf ik nog een blogje over iets onbenulligs wat ik in de vakantie aan het doen ben. 

Misschien... en misschien ook niet. Want het is over één dag werken vakantie en dan is het fijn om mijn hoofd leeg te maken, geen geduld te hoeven hebben , geen gekrijs aan te hoeven horen, geen natte broeken te hoeven verschonen, geen orde te hoeven houden, geen vergaderingen bij te moeten wonen. Dan hoeft er een week lang niets en mag alles. En dat is maar goed ook, want het is weer hoog tijd voor afstand tussen school en kinderen, zodat we na de vakantie weer zin hebben in elkaar.

Voor iedereen in het onderwijs, fijne vakantie en geniet er van!