In prep

Weten jullie nog dat ik weken geleden in voorbereiding was voor een wedstrijd?

Voor de meeste atleten is de "Prep", de preparatie of op zijn Engels, the preparation een moeilijke periode. Buiten het trainen speelt de voeding een enorm grote rol. En zeker in de laatste weken voorafgaand aan de wedstrijd, wanneer de puntjes op de i gezet moeten worden is het volgen van een strikt dieet een must. Alles wordt afgewogen en elk "verkeerd" voedingsmiddel kan je lichaam weer op achterstand brengen.

Voor veel atleten geldt dat ze steeds "lager" gaan eten om er "droger" uit te zien. Wie nog nooit met deze sport te maken heeft gehad, denkt vast, waar gaat dit in hemelsnaam over?

En als je het wel begrijpt, dan snap je het in mijn geval nog niet, want bij mij gaat alles anders. Toen ik na mijn wedstrijd dacht, zo dat zit er op, kwam het idee boven drijven om aan het WK Natural Bodybuilding in Brno, Tjechië, mee te doen. Een kans die ik misschien nooit meer krijg. Een wedstrijd in het buitenland en dan nog wel een WK.

Vakantie-cheats

Maar eerst gingen we op vakantie. Maar dat idee van die wedstrijd zat in mijn hoofd. Opletten met wat ik eet en drink! In de vakantie! Waar ik zo naar uitgekeken had. Weer opletten. Maar na twee dagen dacht ik, fuck it, ik heb vakantie! De vakantie was geweldig, lekker gegeten en gedronken!!

Kom ik na anderhalve week bij mijn coach, bekijkt ze me kritisch ( je staat dan in je ondergoedje en je lichaam wordt minutieus beoordeeld onder , ja, die vreselijke lamp, waar ik eerder over schreef) en ze zegt: "Je hebt niet veel gegeten, he? Je bent weer magerder."

Echt, mijn coach heeft altijd alles door!! Natuurlijk heb ik alles gegeten en gedronken, maar gewoon tot ik genoeg had. En genoeg is bij mij niet zo heel veel. En dus rolde er de volgende dag een mail bij inbox binnen met een voedingsschema waar je U tegen zegt.

Bo(o)rdenvol, pfff...

Ik zit tegenover mijn man met een bord zó vol eten , hij zou er moeite mee hebben om het weg te werken. Ik zit me nu dus al weer een paar weken vol eten te proppen en denk maar niet dat er een grammetje bij komt. Ik blijf op een gewicht hangen onder mijn normale gewicht. Maar de coach is tevreden en ik mag lekker door blijven eten. Nou ja, lekker. De smullerijen zijn verdwenen, dat snap je. Dat is al maanden zo. Geen ieniemienie brownie bij de thee, geen ijsje na, geen lekkernij op Moederdag, niks van dat al , nada, nope! 

Wedstrijdstress

Maar , weet je, dat boeit me allemaal niet. Waar mijn grootste zorg zit en de meeste stress geeft is het feit dat ik een wereldreis ga maken. Hoe doe ik dat onderweg met mijn eten, hoe zal het er daar aan toegaan? Vergeet ik niks? 

Gelukkig regelt Peter mijn reis, bestelt mijn supps, masseert en cupt mijn benen, regelt mijn trainingen en staat mij mentaal bij, zonder hem zou ik thuis blijven. Mijn motivator!

En dan heb ik nog mijn schare fans die ik niet in de steek kan laten. Zeker niet wanneer ik spontaan een flink bedrag krijg als sponsoring van mijn WK avontuur. De prep duurt nu al maanden en gaat nog twee weken door.

Ik hou jullie op de hoogte.