Fotoshoot

Wie nog durft te beweren dat nummer 13 een ongeluksnummer is geef ik geen gelijk. Vorig jaar won ik behalve the Dutch Championships in mijn leeftijdscategorie ook nog een prachtige zonnebril en een fotoshoot. Na een jaar kwam het er eindelijk van. Maar liefst twee fotografen waren er om mij op de kiek te zetten, Frans Beljaards en Henny Schluter . We hadden een hartstikke leuke middag.

Studiowerk

Er werden eerst wat foto's in de studio bij Henny gemaakt. Naar het resultaat ben ik heel benieuwd. Vooral benieuwd of de beide fotografen er nog iets van hebben kunnen maken, omdat ik het een moeilijke klus vond. Ik ben geen pro dus het resultaat zal wat model betreft navenant zijn. 

Stuntwerk

Omdat het weer het toeliet besloten we naar de skatebaan te gaan voor wat buitenfoto's. Na een paar foto's werd ik aangesproken door een man op rollerskates. Of hij met mij samen op de foto mocht. Ja, waarom niet? Maar dan moest ik wel op zijn rug klimmen. Huh? Op je rug? Zoals op een paard? Nee, dat bedoelde hij niet, eigenlijk op zijn schouders. Okee, wat jij wil. Dus voor ik het door had zat ik op de schouders van een kerel op rolschaatsen. Op ROLSCHAATSEN! Een kerel op rolschaatsen die vanuit zitstand met mij op zijn schouders ging staan op die rollende schaatsen. En dan niet één keer, nee, omdat Frans zei dat hij zijn shirt uit moest doen gingen we nog een keer. 

Ik hoor het Peter nog zeggen, Wat ging jij nou doen? Ben je wel wijs? Je weet niet eens of die gozer goed kan rolschaatsen , cq op die dingen kan blijven staan en dan nog met iemand op zijn nek! Uh, ja, ik had inderdaad een doodsmak kunnen maken.

Ik stunt eigenlijk nooit! Behalve als ik het niet door heb zoals:

In Malgrat, toen ik voor ik het door had , samen met Esther in een bal het heelal in geschoten werd.  Nooit meer!

In de Efteling, toen ik voor ik het wist, samen met Yvonne in de Python doodsangsten uitstond. Nooit meer!

In Portugal, waar ik zo nodig even over een klif moest kijken hoe hoog het was en hoe diep de afgrond. Een jaar later was een deel van die broze klif in zee gestort. Nooit meer dus!

Als ik volgende week in de krant lees over een ernstig ongeluk op de skatebaan waarbij iemand bij een stunt op rolschaatsen zijn nek breekt en een dwarslaesie oploopt zal ik waarschijnlijk ook denken, nooit meer! Maar tot die tijd moet ik toch grinniken om deze foto.