Natural Olympia 2023, deel 4

Hoe staat het ervoor op dit moment? Er zijn nog zeven weken te gaan tot aan het grote moment van optreden.

De kriebels beginnen nu af en toe te komen en die hebben deze keer niet te maken met het ontwikkelen van de juiste shape, maar met andere zaken. Zaken die me wakker houden na een nachtelijk bezoekje aan het toilet. Ik heb graag mijn zaakjes op orde, ik wil weten waar ik aan toe ben. Vandaar dat ik Richard gevraagd heb een tijdlijn te maken. Wat gaan we wanneer doen qua voeding en welke aanpassing volgt daarop? Met de tijdlijn kwam meteen de opdracht aan mij om dagelijks foto's te sturen en de tweede opdracht om dagelijks metingen te verrichten. Wat kan er nou dagelijks veranderen, vraag je je af. Maar dat kan dus. De veranderingen gaan langzaam en minimaal, maar er gebeurt wel degelijk iets als je het bijhoudt.

Maar, zoals ik al zei, hier lig ik niet meer wakker van, want na het NK en WK is mijn shape bijwerken geen moeilijke opdracht. Het registreren voor deelname aan de wedstrijd is een ander verhaal. Op de een of andere manier krijg ik geen toegang, omdat mijn account niet geactiveerd is. Uiteindelijk heb ik mij tot de hoogste baas gewend met het verzoek hiernaar te kijken. Dit komt heus goed, maar zolang het nog niet gebeurd is heb ik geen rust.

Volgende stressfactor ligt bij de organisatie thuis. Mijn P.A. heeft het even druk met werk en daarom nog geen tijd ( pff..) gehad om vlucht en hotel te boeken. "Het komt goed." is zijn berustende antwoord als ik hem achter zijn vodden zit om dit nou eindelijk eens te gaan regelen. 

Ondertussen train ik lekker door alsof er geen vuiltje aan de lucht is. En dat gaat gelukkig goed. Er zat zelfs weer een klein persoonlijk bankdrukrecordje bij deze week. Met mijn 49 kg lichaamsgewicht drukte ik 51 kg omhoog. Jaren eerder heb ik ooit meer gedrukt, maar nooit met zo'n laag lichaamsgewicht. Sterker worden tijdens een prep is dus mogelijk.

Op de Natural Olympia van 2019 kreeg ik als feedback van de jury te horen dat mijn benen achter bleven met de bovenkant. Na mijn herstel van de lymfeklierkanker en operatie aan de milt ben ik me o.a. op mijn benen gaan focussen, in de hoop daar verbeteringen in aan te brengen. Vandaag verbaasde ik me over het resultaat. Ik denk dat ik op de goede weg ben. Het zegt niks over de resultaten straks op de wedstrijd, want je staat naast andere atletes die misschien nog veel beter zijn dan jij, maar mijn eigen wedstrijd heb ik al bijna gewonnen. (tot nu dan, want in deze sport blijft er altijd verbetering mogelijk).

Mijn volgende issue is die van de bikini. Je wilt niet weer in dezelfde outfit als vier jaar geleden aantreden, als is de vergelijking met toen dan wel het best zichtbaar is natuurlijk. En dus ging ik op zoek naar wat anders. Maar die kleine lapjes met glitters zijn megaduur, en de inschrijving, de tanning, de fotograaf, het hotel, de vlucht komen er ook nog bij. Deze sport kost je knetterveel geld. Dus kocht ik een bikini 2ehands. Een prachtige bikini, maar bij nader inzien toch niet helemaal mijn maat. Ik ben nu aan een eigen projectje begonnen; het oppimpen van een bikini met strass-steentjes. Het versieren geeft veel voldoening en ik hoop dat het uiteindelijk mooi zal worden, want het is wel monnikenwerk. Ik vind hem zelf heel classy worden, maar mijn hubbie vindt het niks. Echter de pasvorm van het broekje is super en dat is heel belangrijk. Als hij af is zal ik het resultaat tonen. Tot die tijd werk ik lekker door.

Wordt vervolgd....