Zomerproblemen

De zomer is heerlijk zoals hij nu is, vind je ook niet? Je stapt de deur uit zonder je druk te hoeven maken of je wel of niet die dag een regenbui op je kop krijgt of niet.

Om die reden is mijn oudste dochter een paar jaar geleden naar Spanje verhuisd. Grote kans dat als dit de klimaatverandering is die er op komst is zij ooit weer eens in Nederland komt wonen. Ik hoor het haar al zeggen :"Wishfull thinking, vergeet het maar, hoor". Maar ja, ze heeft nu een vriend die Nederland misschien wel wil ontdekken, dus ik heb er best een milieuverspilling voor over.

Zo, de deur uit kunnen stappen, heerlijk...

Heerlijk, je stapt 's ochtends de deur uit in je zomerjurkje en zo , zonder jas op de fiets. Okee, daar heb ik nu wel een koutje door opgelopen; een rare hese ( nee, niet de sexy versie) rokersstem met af en toe wat pijn op de borst, want zo vroeg in de ochtend is het nog best wel eens fris. Maar met zijn ijzeren gestel ben ik er zo weer bovenop en met mijn stem komt het ook wel weer goed.

Even terug naar het moment van voordat ik op de fiets stap, nee nog verder terug, even terug naar de kledingkast waar de jurkjes hangen. Zomerjurkjes zijn strak of lekker los. Lekker los als het superheet wordt en de strakke vorm voor gewoon lekker zomerweer.

Wielrijders in een jurk

Wat zit je nou uitgebreid te meieren over een zomerjurk, hoor ik je denken. Ik weet niet hoe het met de andere dames of travestieten gesteld is, maar voor mij geldt: zowel het strakke jurkje als het lekker losse jurkje geeft problemen. En waarschijnlijk herkennen de jurkdragers die zo uit huis in de auto stappen hier helemaal niks in, maar degenen die op de fiets naar hun werk of waar dan ook naar toe gaan snappen wat ik bedoel. Voor de enkele mannelijke lezer van mijn blog zal ik het uitleggen.

 Het strakke modelletje

Kijk, ik koop een jurkje ; lengte, net iets boven de knie. strak modelletje, dus een maatje groter kopen, anders zie je elk rolletje.  Maar je zet drie en een halve stap en je hebt een jurkje wat zich spontaan tot net onder je billen omhoog werkt. Laat staan op de fiets!

Bovendien rijd ik op een fiets met een normaal zadel. Oh ja? Ja, want een niet-normaal-zadel is een zadel zonder punt, een z.g, dameszadel.  Aangezien ik bekaf word van een dameszadel, want daar glij je gewoon vanaf, heb ik een zadel wat dus een enorme moet in je strakke jurkje achterlaat. En je weet nooit hoe het eruitziet als je stoppen moet bij een stoplicht.

Nee, dan het lekker losse jurkje.

Heerlijk die lap losse stof die langs je benen wappert in de wind. En wind was er vandaag! Dat betekent dat je de hele weg naar werk met een hand aan je stuur zit en met de andere hand die wapperende lap stof op je been in het gareel houdt. Let maar eens op fietsende dames in jurkjes ,  die moeten allemaal  eenhandig sturen . Het zijn er veel , hoor.  Komt bij dat ik maar met een hand kan remmen, omdat ik anders gewoon doorrij. De rem aan de kant van de hand die mijn stuur vasthoudt doet niks.  Kom ik bij een stoplicht en moet ik remmen dan moet ik de hand loslaten  die mijn jurk op mijn been hield. Met als gevolg dat , als de wind een beetje verkeerd staat, je een heel kort moment gewoon in je onderbroek op je fiets zit, tot je tot stilstand bent gekomen. Met een beetje geluk heb ik beide stoplichten mee en komt het onderbroekenmoment pas als ik voor het hek van de school tot stilstand kom.

 Bijkomend probleem; ondergoed

Ik moet eigenlijk nog even terug naar het moment van voor het uitzoeken van het jurkje uit de kledingkast. En dat is het uitzoeken van het bijpassende ondergoed. Loslappig jurkmodel= onderbroek of boxershort,  strak opkruipend model= onzichtbaar, zonder-naadjes broekje. 

Morgen maar gewoon een korte broek? (zucht...)