LDIHL

De Lidl? Als je snel kijkt lees je dat inderdaad. De scherpe lezers hebben natuurlijk al direct gezien dat er iets anders staat of denken dat ik weer met taalvoutjes bezig ben. 

Nee, hoor. De kop van een blog moet kort zijn, maar als je het over Leuke Dingen In Het Leven wilt hebben wordt dat wel een lange titel. 

Wat jouw leuke dingen zijn kan verschillen met die van je  kind, je buurman,  je partner of  je oma. 

 

Dacht Anouk een goed gevoel te krijgen over de nieuwe schoentjes die "de pakketman" voor Max zou bezorgen, pakte dat even anders uit. Max was in de overtuiging dat het pakketje een nieuwe vrachtauto bevatte. Viel dat even vies tegen toen er een paar sandalen uit de doos rolden. Hij vond er geen bal aan!

Peuters kunnen nog geen dankbaarheid veinzen, dat wordt ze aangeleerd. Zeg netjes dank je wel, wees dankbaar, wees bescheiden. Heb je iets gekregen wat heel lekker was, laten we zeggen , een groot chocolade paasei, en ben je er bijna misselijk van geworden, zo lekker, haal het niet in je hoofd om om nog een ei te vragen. Al zou uit die vraag om meer juist je dankbaarheid en blijheid om die lekkernij kunnen blijken. 

Opvoedkundig gezien zijn zulke kinderlijke eigenschappen niet leuk, want je wil geen ondankbaar, hebberig kind voortbrengen, maar er zit toch een leuke kant aan.

"Kinderen die vragen worden overgeslagen" kennen we allemaal.

Maar er schuilt een grote waarheid in de volgende: "Kinderen die altijd zwijgen zullen nooit iets krijgen" 

Max moest tante Anouk natuurlijk bedanken voor de mooie schoenen, maar de boodschap was overgekomen, want een paar dagen later mocht Max van zijn verwentante een vrachtauto uitzoeken.  Mama vond het niet nodig, maar suikertantes hebben daar geen boodschap aan.

En dan heb je je zoveelste vrachtauto/graafmachine/shovel/weet ik wat nog meer, want ik noem ze steeds verkeerd en word dan door een tweejarige expert op dit gebied verbeterd, maar dan komt daar eindelijk de dag dat je zomaar achter het stuur zit van een heuse brandweerauto! En al weet deze kleine donder al hoe hij een auto moet starten, zoveel lef had hij nog niet.