Intocht

Het is toch niet te geloven! De op één na belangrijkste dag in het najaar voor alle kinderen in Nederland is de aankomst van Sinterklaas en Max zit gewoon in het land van de Sint! De allerbelangrijkste dag is 5 december. Dat dat voor Max een belangrijke dag zal zijn, omdat zijn pappie dan jarig is tegelijk met Sinterklaas zal hem later duidelijk worden. Dat 4 december de allerbelangrijkste dag zal zijn wordt hem na zijn 2e verjaardag waarschijnlijk pas een beetje helder.

 

Maar we praten nu over de op één na belangrijkste dag. De dag waarna het voor alle kinderen geoorloofd is om de komende weken extreem druk gedrag te vertonen, want je weet wel:  Sint is in het land. Dat die drukte misschien wel het gevolg is van een toegenomen suikerinname vanwege " wie zoet is krijgt ..... zoetigs"  is misschien nog bij geen enkele ouder opgekomen. 

 

Maar als je bijna 1 jaar bent heb je hier allemaal geen weet van. Dat jij en de Sint van plekje gewisseld hebben, dat gaat volkomen langs je heen. Dat je na de intocht van de goedheiligman diezelfde avond je schoen bij de verwarming mag zetten laat je koud. Je zit gewoon op de avond dat Sint zit te dineren in het Sinterklaashuis  in Dokkum temidden van zijn pieten, ergens in Barcelona in een restaurant te eten met je ouders en je tante. Schoen zetten daar heeft geen nut, want de schoenenvullers zitten in Nederland.

  

Haha...maar Max, oma denkt aan je,  hoor. Het zal toch niet zo zijn dat, omdat je even niet thuis bent hij stilletjes je huisje voorbij rijdt. En aangezien jij laarsjes in alle maten hebt is er vast wel een waar de Sint iets in kan gooien, bonne,  bonne,  nog an toe.