Mallorca Tour

Binnenkort sta ik aan de start van de Mallorca Tour! Voor je gaat roepen: Wat geweldig! Voor welk goed doel ga je fietsen? Wanneer ga je van start? moet ik je even iets uitleggen. Ik, wij, mijn coach en ik, hebben al zeker anderhalf jaar een mountainbike. In de schuur. Niet eens staand, maar hangend. Nou dan weet je vast al hoe vaak wij hem op zijn wielen zetten om te gaan " mountainbiken".

 

Ten eerste is Nederland zo plat als een jongenstiet,  althans hier op het eiland. En ten tweede zal ik het eiland niet af fietsen, want voor je zover komt heb je al zo'n verschrikkelijke zadelpijn dat de lol er op voorhand voor een volgende keer af is.

Maar aangezien ik met een verslaafde samenwoon zal het er toch van moeten komen, zij het met wat aanpassingen. 

Verslaafd? Ja, aan Marktplaats. Kan dat? Jawel hoor, dat kan , want het is hier al jaren aan de gang. Zo zijn we aan die fietsen gekomen. En aan nog veel meer andere goederen , van gewone fietsen tot gereedschap tot foto apparatuur tot bolderkar en complete kinderkamer toe. En dit is slechts een kleine greep uit de heen-en-weer spullen.  Want gelukkig verdwijnt er middels Marktplaats ook wel eens iets uit ons huis.

Maar om terug te komen op Mallorca. Sinds kort is de bike van zijn haak gehaald. Heel de zomer lekker gehangen en nu het koud en glad gaat worden komt hij tevoorschijn. Dit heeft alles met een nieuwe aankoop te maken; een prikkie! Een soort rollerbank waar je met je eigen fiets mee kan gaan fietsen zonder een cm vooruit te komen. Waar je gewoon in je hemd en je korte broek, midden in de winter,  je de pleuris mee kan gaan fietsen, want het ding is zo vernuftig in elkaar geknutseld dat je zelfs berg op kan als je wil. En dat allemaal middels de Mallorca Tour. De visuele fietstocht door Mallorca die je uitdaagt om je beste been voor te zetten.

Hoe het allemaal werkt weet ik niet, maar ik weet wel dat het kreng nu een rotherrie maakt. Er ligt een andere band klaar om op het achterwiel gelegd te worden. En dan kan het grote werk gaan beginnen. Oh ja, je wilde ook nog weten wat het goede doel was? Dat ben ik zelf, ik hoop er wat conditie mee op te bouwen en ik spaar voor een paar stevige benen.

 

En de aanpassing? Een comfortabel zadel. Ja, ik weet het, je moet er doorheen bijten. Wordt vervolgd....