Op naar het WK 2023

Het is nog vijfeneenhalve week tot aan het Wereldkampioenschap Natural bodybuilding in Manchester, Engeland. En ja, ik ga weer deelnemen aan een WK, mijn vierde. Ik riep vorig jaar nog: Nooit meer! Maar over een paar weken stap ik weer het podium op. Toch maar weer, haha.

Want: het is boeiend, het is uitdagend, het is motiverend en het is leuk. En jullie, lezers en volgers van facebook en insta-gram, zijn daar mede verantwoordelijk voor. 

 

Het is boeiend om je lichaam te zien veranderen. Van "dik" naar dun, van bulky naar shredded. Het is ook boeiend om de anatomie van je eigen lichaam weer te ontdekken. Je heupen, je ribben, de spieren te zien oppoppen onder het vetlaagje vandaan, je darmen te voelen bewegen in je buik, je borsten te zien slinken tot de maat van toen je twaalf jaar oud was.

Het is uitdagend om weer andere dingen te eten dan wat ik altijd gewend was te eten voor ik in voorbereiding ging. Een uitdaging om de minder lekkere dingen lekker te bereiden, zodat je toch smakelijk zit te smullen en het in ieder geval lang kunt volhouden. Een uitdaging ook om te zoeken naar laagcalorische  voedingsmiddelen die in een grote hoeveelheid geconsumeerd kunnen worden, zodat je niet meteen weer honger of trek zult krijgen. "Eet jij dit allemaal op?"  "Ja, allemaal!"

Het is motiverend om naar een doel toe te werken. In dit geval een competitie. Je traint met een doel voor ogen, dus je slaat geen training over of gooit er met je pet naar, want mogelijk zou je er spijt van kunnen krijgen. Je houdt je ook netjes aan je voorgestelde voedingsadvies met zijn calorieën en macro's. Je wilt het beoogde einddoel behalen. Maar het is ook ontzettend motiverend om van andere mensen te horen dat ze het knap vinden of inspirerend of zelfs door jou zijn gaan trainen en wedstrijden zijn gaan doen. Hoe mooi is dat niet? Voor mij heel motiverend en inspirerend.

En het is bovenal leuk! Leuk om in een team met jonge mensen af te reizen naar een wedstrijd met allemaal hetzelfde doel, en dat is het beste van jezelf te laten zien. Het is leuk om je op te tutten en er voor een dag als een glitterglamourgirl bij te lopen, onherkenbaar van hoe je er in het dagelijks leven uitziet, in je bikini vol strass, je plastic hakken en de enorme vulling in je bikinitopje, je huid als van drie weken in de tropen bakken, en je eigenaardige loopje en bewegingen op het podium. Ja, echt, dat is leuk. Dat is performen.

En wil je lezen over statistische gegevens gedurende deze prep? Volg mij dan elke week en lees hoe ik dit doe, samen met mijn lieve en geduldige coaches Peter en Richard.

Wordt vervolgd.....