Code geel

Baby Max heeft de alarmbellen doen rinkelen. Nog geen echte reden tot paniek, maar de gele vlag hangt uit. Dat betekent oppassen geblazen. 

 

Nu Max het tijgeren/beginnend kruipen aardig onder de knie krijgt is hij ook al bezig in de naaste zone van zijn motorische ontwikkeling. Meneer wil overal vertikaal zijn en dan bedoel ik op zijn benen: staand. Of het nou in bad is of op schoot op de bank, meteen komt hij in beweging en hop! hij staat. Wankelend nog wel, op die kleine kromme babypootjes van hem, maar hij houdt het vol.

En al vind jij dat hij in bad beter kan zitten, Max denkt daar anders over. Zijn kleine vingertjes geklemd om de rand van het badje denkt hij er niet over om zijn blote billen in het water te laten zakken. En daar sta je dan een wiebelende baby vast te houden. En iets anders is niet mogelijk. Je kan hem niet loslaten; hij zou kunnen vallen. En als je hem eruit wil tillen , til je met hem het bad een stukje omhoog,  Een situatie van wie houdt dit het langste vol? Het beste is om je joker in te zetten en hem af te leiden, zodat hij zijn grip wat verslapt. Meteen toeslaan en of in zit stand zetten of uit bad tillen.

 Staan, staan, staan

Als je denkt lekker rustig met hem op de bank te gaan zitten, heb je geluk als hij wil drinken. Dan is zijn gulzige blik op niets anders dan de groene fles gericht. Maar wanneer je denkt dat er even gelegenheid moet zijn om de ingeslikte lucht te laten ontsnappen en hem dus even over je schouder laat kijken, gaan zijn benen meteen gestrekt en hoppa! , meneertje staat.

Dit is nog geen probleem, natuurlijk. Je bent er altijd bij wanneer hij zijn boertjes laat tussen de slokken door.En dat hij dat graag staand doet is prima. Dat hij de bank gebruikt om zijn benen te trainen, ook prima. Maar wanneer hij dit doet als hij in de box is, is een ander verhaal. Vanuit zithouding kan hij heel gemakkelijk de bovenkant van de box gebruiken om zich aan op te trekken. Wat hij nu dus ook doet. Op eigen houtje zitten is nog een beetje een issue voor hem, maar zodra hij door heeft hoe dat werkt zijn en de box en zijn bedden her en  der met verhoogde bodems geen veilig gebied meer.

 

Dat betekent dat er een  code geel is afgekondigd en per direct alle bodems verlaagd moeten worden. Dat betekent voor Max dat de wereld er weer anders uit gaat zien, maar dat de wereld wel een stukje veiliger wordt. Dus bij deze: zakken met die handel!