Scarification

Je hebt mensen die zich graag als vampier verkleden, de gothics. Je hebt mensen die hun haar een tegengestelde richting opduwen, vastzetten met suikerwater en in vrolijke kleuren verven, (maar die langzaam aan het uitsterven zijn), de punks. Je hebt mensen die hun lichaam van permanente plakplaatjes voorzien, ( een groeiende groep) ,de inked. En je hebt mensen die hun lichaam permanent versieren met littekens, de scarifications.  En je hebt dan nog een groep mensen die een combinatie van alles wat ik hier genoemd heb zijn, maar die zijn volgens mij de weg kwijt. Ik begin onbedoeld zo'n beetje tot de op één na laatste groep te behoren, de mensen met de littekens.

Mijn laatste litteken heb ik zojuist laten bijwerken door een deskundige. De foto hierboven toont de eerste poging. Het  litteken wat straks onder de pleister tevoorschijn komt ( foto hieronder)  is nu vergroot en in de zomer , wanneer ik mijn haar opsteek, goed te zien en te bewonderen. De gaten in mijn oorlellen die inmiddels tot streepjes zijn verworden tel ik even niet mee, maar mijn lichaamsversiering staat nu op acht stuks.Ik zal jullie niet vervelen met mijn overige scars. 

Ik ben er blij mee dat ze goed gelukt zijn, voor zover je blij kunt zijn met een gedwongen lichaamsversiering. Goed gelukt, omdat ze goed geheeld zijn, en daar houdt het compliment voor de maker dan ook mee op.  Geen bloemetje of sterretje , niks van dit alles. Daar doen de dokters niet aan, ze gaan voor de "streep ". Voor een mooi resultaat mag ik de komende zes tot zeven weken niet trainen, dat wil zeggen, niet mijn bovenkant. Alle focus kan nu gaan liggen op mijn BBB combinatie, de benen, billen, en buik. Je kan je nu zomerproof gaan trainen, zei de behandelende dokter. Ha, de story of my life, doc. 

Voor iemand die zijn lichaam zo puur mogelijk wil houden vormt dit een haat-liefdeverhouding met de behandelende artsen. De littekens geven aan dat het nodig was om aan mijn lijf te sleutelen, de mankementen op te lossen en me voor erger te behoeden, maar ik hou helemaal niet van dit soort versieringen. Geen piercings ( op een paar gaatjes na in mijn oren tijdens de puberjaren), geen tattoos, geen fillers,geen botox, geen boobies,  geen nosejob, en zeker geen scarification.  Maar ik moet het roer omgooien en niet janken om een streepje meer of minder en me gelukkig prijzen dat het allemaal gebeurt om me te helpen. 

Op naar zes weken lowerbody training!