Een vakantiebreekje

Nog een paar dagen en dan zit de buitenlandse vakantie er weer op. Nog een paar dagen van luieren op het strand en dobberen in de zee en eten en drinken wat lekker is. 

Luieren in de zon op een strandbedje onder een strakke blauwe lucht is, mits je de juiste zonnebrandfactor gebruikt, niet heel moeilijk. 

Dobberen en je kop boven water houden in een zwembad met bommetjes makende dwazen al lastig, maar in een zee met golfslag nog lastiger. " Hou je je oren een beetje droog?"  adviseerde de KNO arts op vragende toon en ik nam het maar als een gebod aan, omdat oorsontstekingen zomaar opeens kunnen ontstaan bij mij. En dus hou je die twee gehoorgangen braaf droog..Dus watertrappel je wat rond in de zee. Maar golven komen opeens als je niet oplet...En ja hoor, mijn hele kop nat, omdat ik te diep in de zee stond om een sprongetje te kunnen maken. Sorry, oren.

Deze twee weken zijn een soort van re-feed weken; twee weken om het lage vetpercentage wat op te krikken. Nou dan zit je in Griekenland goed, hoor. Na een week moet je caloriewijs al op je hoede zijn, omdat anders je bikinibroekjes gaan knellen.

"Geniet" roept iedereen naar je als je op vakantie gaat. Missie geslaagd, zou ik zeggen.