Benenwerk

Ik heb het gevoel dat ik in herhalingen val. Als dat jullie gevoel ook is moet je het zeggen. Maar goed, weer over die benen dus.

Ik heb er nu zeven behandelingen met LPG opzitten en nog een te gaan in mijn prachtige witte pakje. Acht behandelingen; twee per week. Hierna volgen nog wat behandelingen in januari en dan wordt het langzaam afgebouwd en zullen zo nodig behandelingen volgen als onderhoud. Ik merk dat de bobbels minder zijn en mijn huid wat gladder aanvoelt, het heeft dus duidelijk effect. Rekening houdend met mijn leeftijd vind ik dat het er aanvaardbaar uitziet. Jonge pootjes met supergladde  en strakke huid zal ik niet meer krijgen. De jaren èn de zon ( de zon kan je altijd de schuld geven, want dat is een ramp voor je huid) hebben het verpest en misschien lymfeklierkanker ook nog, maar ik doe mijn best om er nog iets van te maken. Het kost mij mijn zakgeld, maar ik heb het er graag voor over.

De eerste foto van september vertoont bulten, maar nog niet eens zo erg als op de wedstrijdfoto's van het Wereldkampioenschap in Italië. Die bespaar ik jullie. De tweede foto is na zes behandelingen. Oordeel zelf maar.

Het is nu bijna zes weken geleden dat ik het litteken op mijn buik heb laten corrigeren bij de plastisch chirurg. Ik heb het twee keer per dag met vitamine E olie gemasseerd om het mooi te laten genezen. Ik mag nu weer voluit trainen, jippie! Ja jippie, als ik het zou kunnen, want mijn knie speelt nog steeds voor spelbreker. Een afspraak bij een sportfysiotherapeut staat gepland. Ik wil weten wat ik wel mag en kan doen om te blijven trainen. En ik wil uit een andere mond horen of de eerste fysio gelijk had. ( lees even de vorige blog) Hij adviseerde mij geen legextensions en legcurls meer te doen, maar die wil ik nou juist zo graag doen om mijn benen aan te pakken.

Het probleem doet zich juist voor na een wandeling en niet na een training, dus wat is nu wijsheid?

Maar ik ben blij met mijn tweedenavelverwijdering. Dat zijn al twee dingen waar deze ijdeltuit blij mee is. Waar maak je je op jouw leeftijd nog druk om, denk je misschien. Ik denk dat ook, waarom nog zo moeilijk doen? Leun lekker achterover en geniet van het ouder worden.

Ben je gek? Natuurlijk niet! Ik geniet ervan dat ik, ondanks de stijgende leeftijd, nog van alles kan doen en me om die reden nog niet oud voel. En die knie dan? Ik vertrouw erop dat dat ook weer goed komt .

" With a little help from my friends." ( coaches, p.c. huidtherapeute en fysio)