Gevuld huis

Ik kom thuis, grumpy, vanwege een nutteloze studiemiddag, parkeer mijn fiets in de schuur en loop met mijn gezicht nog in oorlogstand, zonder de bijbehorende kleuren en dan gaat de hordeur open.

 

En daar stapt Max de tuin in. Hup, weg grumpy bui, weg oorlogsgezicht, weg studiemiddaggevoel.  En achter Max loopt zijn mama, gevolgd door zijn papa. En als zijn ouders er zijn dan is daar vast ook zijn kleine mooie lieve babyzusje.  Jippie!  Voor het eerst is ze buiten; het is prachtig wandelweer en dus zijn ze met zijn viertjes naar ons toe gewandeld. 

 

Ben ik in een rotbui, dan is Max mijn beste remedie. Tess is zo rustig en slaapt nog zo veel, daar word je alleen nog maar rustig van. Maar terwijl ik dit schrijf liggen de zaken thuis in huize van Strien wel even anders. Voordat dit kleine grietje als een rolmops in haar bedje gelegd werd heeft ze de gemoederen daar wel bezig gehouden. Ze ligt nu heerlijk te slapen, maar of dit de oplossing van het probleem is valt nog te bezien. Vooralsnog zijn deze uurtjes dat ze slaapt gewonnen uurtjes.

 

Max is heel lief voor zijn zusje en geniet van zijn nieuwe status van "grote broer".  Regelmatig checkt hij of zijn zusje nog ligt te slapen en aangezien het bedje van Tess naast dat van papa en mama staat is hij dus vaak op het grote bed te vinden. Kleine Tess, met haar lange donkere haar waar nu al twee kleine staartjes in gemaakt kunnen worden. Zo grappig om haar nu zonder mutsje te zien. Kleine Tess met haar Chinese oogjes, dezelfde Chinese oogjes die ik als klein baby'tje ook had, als ik de schaarse foto's terugzie en volgens de verhalen van mijn oma en moeder destijds.

 

Ons huis is momenteel weer gevuld, want Esther en haar vriend verblijven hier tot hun vertrek naar Mexico. En Anouk is weer hard aan het werk in haar beautysalon hier in huis en aangezien Alex nog in Griekenland is, komt ze ook vaak eten. De babyspullen heb ik verplaatst naar een andere kamer; mijn bureau staat nu dus in de "rommelkamer", wat nu dienst doet als Esthers kantoor voor haar online taallessen. Genoeg bedrijvigheid weer in huis. De logeerkamer is ook weer naar boven verhuisd; wat een zegen , dit grote huis.

Nog even en de box staat weer in de kamer. 

En daar spelen dan straks twee kleine ukkies in, want over een half jaartje komt er een nichtje of neefje met Tess en Max spelen. Heerlijk zo'n gevuld huis. Toch nog maar even niet kleiner gaan wonen.